maanantai 22. kesäkuuta 2020

Kuuluisat kissat

ja heidän ihmisensä

Pitäisköhän meiän olla siinä kirjassa? 

Hah, hah, antakaa mun nauraa nappulakerho,
kukakohan täällä oikein se kuuluisa on?

Bazar Kustannukselta tuli tiedote kirjasta, joka kiinnosti heti! Siispä lähetin viestiä ja kysyin voisinko saada arvostelukappaletta. Sellainen tulikin hyvin pian ja siitä lähtien olen kirjaa hipelöinyt ja odottanut koska pääsen sen kimppuun. 

Kirjan ovat kirjoittaneet Heike Reinecke ja Andreas Schlieper ja siinä on kolmisenkymmentä tarinaa kissoista ja heidän kuuluisista ihmisistään. Mukana ovat mm. Ernest Hemingway, Freddie Mercury, Isac Newton ja Frida Kahlo muutamia mainitakseni. 


Kirjaa selatessani jäin miettimään miksi kirjassa ei ole kuvia kissoista lainkaan? Edes piirrettyjä? Kansikuva on varsin viehättävä. Toisaalta, tarinat varmasti vievät mennessään joten mielikuvituksellekin on jätetty tilaa. 

14 kommenttia:

 1. No olisi niistä kuuluisista kissoista kyllä kiva nähdä kuvia. Mutta ehkä ovat niin kuuluisia, että ajateltiin kaikkien jo tietävän, miltä he näyttävät.
  Sulo, maailmankuulu hurrrrmuri ♥

  VastaaPoista
 2. Kuulehan Sulo-kultani, sanon vain, että älä sinä hurmuri uhoo!♥
  Kaikki te siellä olette hurmaavia, kissa on.♥

  VastaaPoista
 3. No kyllä Sulo ja Mamma N olisivat kuuluneet ilman muuta kirjaan ❤️ Olette monta nappulakerholaista kasvattaneet kunnon kissoiksi!
  Tästä vakavasta puutteesta huolimatta mami osti kirjan e-version jo Tassulinnan arvostelun perusteella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Köh köh, no eipä me kyllä kuuluta tuntuvamme tuohon kirjaan :D Kun ei täällä nyt sentään mitään Newtoneita olla!

   Poista
  2. Ehkä ei Newtoneita, mutta kissamaailman Äiti Ammoja?

   Poista
 4. Sulo, seuraavaan kirjaan vaadit saada kuvan. Tää ny kerta meni susta ilman kuvaa...

  VastaaPoista
 5. Ernest Hemingwayn Floridan kotimuseossa vilisee suloisia kuusivarpaisia kissoja, joita ei saa silittää. Kun olin siellä tyttären kanssa, emme olleet ainoita, joita tuntui kissat kiinnostavan enemmän kuin Ernestin kirjoituskone tai muut tavarat. Yhtä suloisia ovat Naukulan kerhon asukkaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella, että kissat kiinnostavat siellä! Vaikeaa oli varmasti olla silittämättä.

   Poista
 6. Tuo on varmasti kiva! :) Mutta jos kuvat tosiaan puuttuu, niin tuollaisessa piirretytkin olisivat tuoneet kivaa lisäeloa. Eikös kappaleet ole lyhyitä? En lue niin paljoa, että hankkisin tuon itselleni, mutta joskus olisi kiva kyllä päästä käsiksi kirjaan. :)

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.