sunnuntai 11. lokakuuta 2020

Arvokas kissa - 52 viikoa

 Älä hylkää kesäkissaa

Eläinten viikko tuli ja se meni. Tänä vuonna teemana oli Arvokas kissa ja sloganina Älä hylkää kesäkissaa. Olen miettinyt koko viikon enemmän tai vähemmän miten tätä aihetta lähestyisin. Sanat eivät nyt yksinkertaisesti riitä. 

Siispä toteamme vaan yhteen ääneen älä hylkää kissaa keväällä, kesällä syksyllä tai talvella. Pidä huolta, hoivaa, järjestä aktiviteetteja ja tarjoa sopivaa ruokaa. 

Suhtautuminen kissaan on osittain edelleen suoraan jostain takapajulasta ja sieltäkin vuosien takaa. Valistustyötä saa ja tulee tehdä. SEY Suomen Eläinsuojelu ry on omistanut aiheelle kokonaisen numeron ja tehnyt erittäin viehättävän ja hyödyllisen oppaan lapsille. 

Monasti mietin kuinka tämä viesti tavoittaisi suuremman väkijoukon? Kuinka se menisi perille takapajulan joka kolkkaan? Jos jaan viestiä omassa sosiaalisen median uutisvirrassa se tavoittaa ystäväni ja muita samanhenkisilä ihmisiä, kun jaan viestiä täällä blogissa, se saattaa tavoittaa suuremman väkijoukon. Epäilen kuitenkin, että täälläkin lukijoissa on vain henkilöitä, jotka parhaan kykynsä mukaan pitävät kissoistaan ja muista lemmikeistään mahdollisimman hyvää huolta. 

Miten viestin saa kaikkialle? Kysymys, johon emme osaa vastata. 


Naukula kissanaiset ovat kukin tehneet maailmaa yhden rotukissapentueen. Jakamalla uutisia pentueista ja omista kotioloistamme toivon, että jollekin tulisi mieleen madottaa kissa, mahdollisesti kastoroida/steriloida ulkona liikkuva kissansa, harkita ulkotarhan rakentamista tai muuten vaan pitää kissasta parempaa huolta. 

Vaikka Naukulassa yleensä kepeällä linjalla liikutaan, ei se muuta sitä tosiasiaa, että täällä jokainen kissa on arvokas. Rotuun, ikään tai lähtökohtiin katsomatta. 

9 kommenttia:

  1. ♥ Parhaasi teet, se on varma. Muuta ei voi, mutta täytyy yrittää pitää korva herkällä tilanteissa, joissa voisi valistustyötä tehdä. Lapsille suunnattu opas onkin hyvä idea SEY:ltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hieno opas!Toivottavasti tavoittaa mahdollisimma monta lasta.

      Poista
  2. Kissan omistajana minäkin aina kauhulla seuraan syksyn tietoja kissojen hylkäämisistä. tuntuu ettei mitään ole opittu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole opittu ei. On se kyllä kumma. Eikä se valitettavasti tunnu syksyyn rajoittuvan.

      Poista
  3. Käydään ainakin kaikki ostamassa kissanauha ja kannetaan sitä siinä roosanauhan vierellä. Ainakin minulta on jo moni kysynyt, että mikä nauha tuo on. Ehkä siitäkin jää jonkun mieleen jotakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti jää! Minä en nauhaa vielä ole hankkinut. Ei ole tarvinnut kissanruokakaupassa käydä.

      Poista
    2. Minä kävin ihan varta vasten hakemassa tuon - tai kaksi. Tarttui sieltä muutama märkispussi sitten myös mukaan.

      Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.