lauantai 24. lokakuuta 2020

Onni onnettomuudessa

 Tietokone hajosi - lopullisesti

Tänään se sitten tapahtui, Naukulan tietokone hajosi lopullisesti. Tai ainakaan se ei saa virtaa, eikä siis käynnisty. Kone on ollut kahdesti huollossa ja siitä on vaihdettu emolevy (?) ja sen lisäksi Namu on nakerrellut sen virtapiuhan poikki kahdesti. Tällä kerralla suojaus oli sen verran hyvä, että siitä ei voinut olla kysymys. 

Onni onnettomuudessa on se, että edellisellä kerralla otin kuvista varmuuskopiot myös erilliselle kiintolevylle. Pilveen kuvat menevät toki myös. Ehkä minulla oli jokin etiäinen. 

Ei oltu me, ei varmana oltu. 

Nyt siis näpyttelen tätä uudella tietokoneella ja jäin miettimään sitä kuinka paljon kissankarvaa edellinen onkaan mahtanut syödä. 


10 kommenttia:

 1. No voi sun! Mutta todellinen onni on, että kuvat eivät hävinneet. Ja ette te, Sulo, varmasti olleet kadon syy. Mutta kieltämättä minäkin mietin, miten karvainen näky olisikaan, jos avaisin koneen ja kurkkaisin näppäimistön alle. Huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tosi iloinen, että kuvat ovat tallessa. Vaikka kai sitä ihminen vähemmälläkin määrällä kissakuvia selviäisi?

   Poista
 2. Onneksi olit kaukaa viisas ja varuillaan! Ja tämä oli tärkeä muistutus, että täytyypä itsekin taas siirtää kuvia ulkoiselle kovalevylle jemmaan. Olisi kamalaa jos yksikään kuva katoaisi, vaikka niitä onkin se miljoona!;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ryhtyä toimeen! Sitä kun ei ikinä tiedä mitä tapahtuu.

   Poista
 3. Onneksi kuvat pysyi tallessa. Kun Pate, Eddie ja Rudi täytti vuoden, niin valokuvaajakamu tuli ottamaan heistä kuvia. Vajaan puolen puolen vuoden päästä siitä hajos hällä kone... Ainoat kuvat mitä pelastu oli meidän tyttöjen kuvat, ei ihmiskuvat

  VastaaPoista
 4. Huh, onneksi on kuvat tallessa! Ihmistä edelleen täällä harmittaa, kun oli joskus v. 2008 säilönyt ison kasan kuvia turvaan ulkoiselle kiintolevylle, ja sitten se mokoma meni hajoamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin. Sekin mahdollisuus on tietty olemassa :(

   Poista
 5. Onpa hyvä, että kuvat säästyi! Pitäisi kyllä itsekin vähän aktiivisemmin varmuuskopioida, kyllä surku tulisi jos katoaisi. Kuvat saa onneksi pelastettua viimeistään huoltoliikkeessä, jos pelkkä emolevy rikkoontuu, mutta halpaahan se ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaksi kertaa emolevyn vaihdattaneena (molemmat kerrat menivät takuuseen!) tiesin, että ei mikään huippuyksilö ollut se kone.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.