tiistai 12. tammikuuta 2021

Lunta tulee

 ja jatkuu vaan

Ehkä joku muistaa vielä Naukulan edellisen kissatarhan? Sen pienemmän, josta hajosi katto lumitaakan alle. No, nyt on valokatekattoa vain puolet tarhan katosta ja sen katon pystyy pitämään puhtaana paremmin. Pitää vaan avata koko makuuhuoneen ikkuna ja sitten pitkävartisella lumilapiolla työntää lumet alas. Pikkasen täytyy kurkotella. Tätä on nyt harjoiteltu kaksi kertaa ja epäilemättä vielä muutaman kerran. Toivottavasti tepsii ja katto pysyy ehjänä. Nyt mietityttää vain se, että jos ja kun lumi tuolta katolta, meidän ja naapurin parvekkeiden väliltä tippuu tarhan valokatteen päälle, niin mitä tapahtuu? Pitäisikö sinne vain jättää lunta, jotta pudotus ei olisi niin korkea? Vai mitä? Kommentteja otetaan vastaan mieluusti. Mitä sinä tekisi? 

Kaikki kissat ovat käyneet ulkona, Noomi tosi vain rapuilla. Muiden mielestä tarha on nyt erittäin mielenkiintoinen ja sinne pitäisi päästä koko ajan. 

10 kommenttia:

 1. Näppärä konsti vähentää lumikuormaa. Ja huonolla tuurilla jos katolta tippuu lunta valokatteen päälle se hajoaa, hyvällä ei. Mut saako huoltoyhtiötä pudottamaan katolta lunta siitä syystä, että on mahdollista valokatteen mennä rikki, niin se voikin olla toinen juttu...
  Ihanan uteliasta on Naukulan väki lumen suhteen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole valitettavasti huoltoyhtiötä. Jos olisi, niin yrittäisin kyllä saada heidät hommiin.

   Poista
 2. No huh, mitkä lumivallit! Kohta et pääse kotoa ulos, ihan hyvä, että on etätyö ;-)
  Toivottavasti valokate säästyy! Vaikea sanoa, onko pysyvä paino vai äkkiputoava lumi pahempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta on todella tullut! Ja valitettavasti kinostunut katolle...

   Poista
 3. Riippuu vähän millaista painoa kate kestää, että jättääkö lumet vai siivoaako pois. Putoava lumi/jää kerää pudotessaan nopeutta ja sitä myöten lisää voimaa,(en osaa laskea). Kuitenkin esim puolen metrin pituinen ja ranteenpaksuinen jääpuikko menee helposti ohuen katteen läpi jos vaan putoaa tarpeeksi korkealta. Laittaa vahvaa nailonverkkoa katoksen alapuolelle nitoen tai naulaten niin on sitten lisäsuojaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy miettiä mitä tehdä. Jos näkisi sellaisen ihmeen, että aurinko vain haihduttaisi tuon lumen.

   Poista
 4. Lumi on jännää, vaikka se menee vähän varpaiden väliin ja pitää ravistella. Mut noin yleensä se on jännää, ja siitä tulee kasoja, joiden takaa on hyvä tarkkailla lintuja ja oravia.

  VastaaPoista
 5. Lunta on täälläkin, mutta taidamme jäädä toiseksi jos teidän määrään vertaa..:)
  Toivotaan, että lumi sulaa pois, eikä tipu katteelle.

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.