perjantai 15. tammikuuta 2021

Sydänultra

Namulla 

Namun kasvattaja on toivonut, että kävisin Namun kanssa sydänultrassa siitä lähtien kun Namu täytti viisi vuotta. Sydänultran tarkoituksena on katsoa onko sydän normaali vai onko havaittavissa esim. HCM. Yleensä kissa ymmärtääkseni kehittää tämän sydänsairauden siihen ikään mennessä, jos sellainen on tulossa. Namu on ehtinyt täyttää jo kuusi, mutta parempi tässäkin asiassa myöhään kuin ei milloinkaan. Kävimme sydänultrassa eilen kasvattajan laskuun luottoeläinlääkäriasemallamme. 

Ennen kuin nappasin Namun boksiin ja kyytiin, kävin itse pienellä ajelulla. Pakkohan sitä nyt oli Namua varten vähän autoa lämmitellä, eikö? Itse nappaus sujui hyvin ja boksin pohja oli vuorattu varmuudeksi lampaantaljalla. Vaikkei eilen niin kylmä ollut kuin tänään, mutta oli siellä sellaiset - 15 C kuitenkin. Ajomatka eläinlääkäriasemalle ei kauaa kestänyt ja hyvä niin, sillä Namu huusi koko matkan. Yleensä niin ei ole tapana ollut, mutta eipä me viime aikoina olla juuri matkustettukaan. 

Eläinlääkäriasemalla Namu luimisteli hetken korviaan, mutta tuttu eläinlääkäri tiesi mistä narusta vetää ja tarjoili parit raksut. Korvien asento muuttui heti. Sitten puntarille ja ikävä kyllä, grammoja oli tullut lisää. Eli nyt on sitten otettava itseään niskasta kiinni ja valvottava kaikkien syömistä paremmin kuin ennen. Saattaa nimittäin hyvinkin olla niin, että Namu käy tyhjentämässä myös muitten ruokakuppeja. Muiden raksuihin Namu ei pääse käsiksi, sillä Sulolla on oma automaattinsa ja Noomilla ja Hertalla yhteinen, ainakin toistaiseksi. 

Varotoimenpiteenä Namulle laitettiin kauluri. Sitten ajeltiin kainalosta/kyljestä karvat, jotta ultraus onnistuisi. Ja onnistuihan se mitä mainioimmin. Namun tuttu hoitaja piti etutassuista ja minä pidin takatassuista ja lääkäri hoiti hommansa. Namukaan ei yhtään venkoillut. 

Parasta käynnissä oli se, että Namun sydän on normaali. 

Namu esittelee paljasta aluettaan. 

Hertan rokotukset hoidettiin kuntoon myös tällä viikolla ja seuraavan kuukauden sisällä on vuorossa Noomin rokotus ja Sulon rokotus/hammaskiven poisto. Ajakin on jo varattu. 


PS: Välillä tämä kuvaaminen on kyllä niin vaikeaa. Aina kun joku näistä kullan muruista huomaa, että katson heitä, niin tulevat heti luo. Alla esimerkit Namun ensimmäisistä kuvayrityksistä. 18 kommenttia:

 1. Jee, terve sydän ♥ Ja ehtiihän sitä laihiksen alottaa, ihan koko vuosi aikaa

  VastaaPoista
 2. Hyväsydäminen Namu ❤️ Tsemppiä dieetille, tähän aikaan vuodesta on onneksi runsaasti vertaistukea tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toden totta! Vertaistukea löytyy. Ainakin vielä tammikuussa.

   Poista
 3. Mutta nythän Namun kylki palelee!! Ei mitään laihiksia, höpö höpö - Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän saattaa pakkanen kirpaista, mutta eipä sinne ulkotarhaan muutenkaan ole näillä keleillä juuri pyydetty. Tai siis pyydetty on, mutta siellä ei ole viivytty.

   Poista
 4. Voi herttanen sentään tuo paljas nahka, onneksi sydän on kunnossa.♥

  VastaaPoista
 5. Oi kun kuningatar Namulla on hieno alabasteri-iho! Ja hieno käytös lääkärillä muutenkin. Sekä arvonsa mukainen kyyti: auton lämmitys ennen matkaa ja lampaantalja.
  Korvien asento ja raksut :-DDD
  Tsemppiä dieettiin! Ihana uutinen, että sydämessä kaikki hyvin. Hyväsydäminen kuningatar ♥

  VastaaPoista
 6. Onneksi Namun sydän on kunnossa♥ Niilolla ei ollut yhtä hyvä tuuri, kun kolmisen kuukautta sitten kävimme ultrassa. Löytyi erittäin paha sydänvika, mitä jo vähän ounastelinkin. Molemmat läpät "rikki". Nyt syödään aamuin/illoin sydänlääkettä ja toivotaan, että pojalla on vielä muutama vuosi HYVÄÄ elinaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Niiloa! Pidämme pojalle peukut pystyssä, että kunto pysyisi lääkkeillä hyvänä.

   Poista
 7. Onnea hyväsydämellinen Namu ♥

  Mutta sitä vaan, että ehkä teilläkin kissoilla on systeemi automaattien kanssa? Uskon nimittäin, että Figon syksyinen paha vatsatauti johtui siitä, että automaatille oli päästy, vaikka se on ohjelmoitu vain Artulle! Olen huomannut, että jos Arttu on tarpeeksi lähellä automaattiansa, ei luukku ihan niin vain sulkeudu, vaikka ruokailemassa olisi eri kissa kuin piti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko noin? Kun patterit ovat loppumassa, niin silloin on jotain häikkää ollut muilla. Täällä ei ole mitään havaittu. Mutta jos salaa...

   Poista
 8. Onnitteluni puhtaista pumppupapereista! ♥️
  Jännä muuten huomata, miten Namun karvattomassa kylkialueessa karvojen raidan väri ei jatku nahkassa. Tai sitten kuva juksaa.. 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kuule tabbykuvioita nahassa, oikeassa olet! Sulolla kyllä oli täplät silloin kun turkkia oli parturoitu (lähinnä hänen itsensä toimesta kun kollitutti)

   Poista
 9. Senhän saattoi arvata, että Namulla on hyvä sydän ❤️
  Kissan ajeltu iho tuntuu muuten todella pehmeältä. Syksyllä Olgan masu ultrattiin ja oli aina välillä pakko silitellä sitä pehmomassua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, olen miettinyt miltä se Namusta tuntuu. Ei ainakaan tunnu pistävän pahakseen.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.