perjantai 14. toukokuuta 2021

Helpotusta lasitetulle parvekkeelle

 Turvallisuus ennen kaikkea

Naukulan parveke ei muutu kesähelteelläkään tukalan kuumaksi, sillä sinne paistaa aurinko suoraan vain lyhyen hetken. Parveke on pientä metsikköä päin ja metsikkö estää suoran auringon paisteen suhteellisen tehokkaasti. Huolimatta tästä, hankin viime kesänä Bauhausista Lundbergsin ritilähyllyn. Se oli loisto-ostos! Asensin sen taas eilen paikoilleen, jotta parvekkeelle tulee mukava pieni tuulenvire. 
Ritilähylly istuu paikoilleen napakasti. Nostan ensin yläreunan parvekelasien uran sisään ja se menee niin ylös, että saan myös alareunan paikalleen. Kun lasken ritilähyllyn alas, jää sekä ylös että alas sen verran ritilähyllyä, että pysyy kauniisti parvekelasien urissa. Aika vaikea selittää, mutta siinä on ja pysyy. 


En ole ihan varma sainko tämän päiväiseen asennukseeni hyväksynnän talouden vilukissalta. Noomi nimittäin joutui valitsemaan päiväunipaikakseen lämpimän pesän. Niin ja ikkunoiden pesu on täällä edelleen vasta harkinnassa. 

12 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä hyvä! Enpä ole muistanut vielä hankkia tuollaista mökille. Meillä tulee parveke tukalan kuumaksi. Niinpä olisi erittäin hyvä hankinta. Kiitos, kun muistutit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On hyvä! Voisi toimia teidän mökillä hyvin, en tosin muista kuinka korkea teidän lasitus on. Jos liian korkea, niin rautasaha löytyy varmasti ja taitoa kun on hyppysissä, niin äkkiäkös tuollainen on teilläkin.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä! Se ihminen joka tämän on keksinyt ensin on nero.

   Poista
 3. Voi jufe miten hieno oivallus. Tuohan on siistikin. Ku mulla oli lasitus niin laiton verkkoa eikä se ole oikein nätti mutta toimi hyvin.

  VastaaPoista
 4. Tuo on kyllä nerokas keksintö, vaikka Noomi olisikin eri mieltä :D

  VastaaPoista
 5. Hei,

  Olen häpeilemättä jakanut tätä blogikirjoitustasi. Olen kuin ritilälähetyssaarnaaja, sillä monta kissaa pääsee karkuun kesäisin tai tippuu lasiteluilta parvekkeilta. Olen ollut myös montaa tapausta loukuttamassa ja helpompaa se on elämä kaikilla jos varmistetaan, että kissat voivat nauttia (ja omistajat) parvekkeesta ja kesästä turvallisesti ja ilman huolia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Saa jakaa. Itse olen tämän oppinut FB:n ryhmästä ja mitä enemmän tietoa jaetaan niin sen parempi. Kissakaverit kiittävät ♥

   Poista
 6. Ja helppo irrottaa talveksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin helppo! Nostaa paikallaan vähän, saa sen verran käännettyä alareunasta, että pystyy laskemaan sitten pois. Kun on sopivan kokoinen parvekelasitus niin on kyllä todella helpppoa.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.