maanantai 2. syyskuuta 2024

Hullua päässä

Noomin sanoin


Maailma muuttui perjantaina iltapäivällä ihan hulluksi. Meille tuli ihan vieras kissa. Oli naamioitunut Sulon näköiseksi, mutta hoiperteli ja haisi todella pahalle. Mamma hoki, että se on meidän Sulo se on meidän Sulo, mutta minä tyttö en sellaiseen huijaukseen mennyt. Tein sitten sen, minkä jokainen emo tekee, suojelin perheenjäseniä tuolta tunkeutujalta. Mamma ei arvostanut. Ei päästy kohtaamaan sitten sen yhden karvoja pöllyttäneen kohtauksen jälkeen kunnolla. Mamma vaan kyseli onko mulla vielä hullua päässä. En arvostanut moisia kyselyitä. 

Eilen iltasella alkoi sitten näyttämään siltä, että sen vieraan kissan sisältä paljastui Sulo. Ensin haistelin sen suupieliä oven raosta ja sitten myöhemmin illalla pääsin vielä nuukaisemaan sen takamustakin. Tutut oli tuoksut! Kuljin sitten haistelemassa kaikki ne paikat missä se ruskeatäplikäs oli käynyt ja kyllä, sieltä alkoi pikku hiljaa tulemaan esiin Sulon tuoksuja. Olin tosi tarkkana ja sain kyllä kehuja rohkeudestani. 

Menin sitten lopuksi mamman viereen vahtimaan sitä kissaa ja kehuttiin siitäkin. Sitten menin lähemmäs valvomaan. Mamma joutui katsomaan telkkaria tosi myöhään kun ei voinut muka lähteä pois. Nyt viime yönä täällä ei sitten enää ollut tyhmiä suljettuja ovia, kaikki oli auki, paitsi ulko-ovi ja tarhan ovi. Vieläkin ehkä vähän epäilen, mutta kun kaiken valvomisen jälkeen väsyttää nyt niin vietävästi, niin täytyy vaan tässä luottaa ja uskaltaa sulkea silmät. 




Että ehkä tästä selvitään ja se vieras kissa on pikku hiljaa vapauttanut Sulon otteestaan. 

Terveisin, 

Noomi

14 kommenttia:

  1. Hauskat jutut! Hyvä kuvaus varovaisuudesta ja sen muuttumisesta uskallukseksi.
    Kiitos Naukulan kirjailijoille!
    Toivottaa Kirsti P.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos! Totista totta oli tämä Noomin kertomus.

      Poista
  2. Hassu Noomi! Kyllä se oli Sulo koko ajan! Ensi kerralla ei pöllytetä karvoja, eihän? Ensi kerrallakin se on Sulo koko ajan.

    Silloin kun Arttu rauhoitettiin pissihomman takia, laitettiin varmuuden vuoksi verkko-ovi väliin, mutta Lupsu ottikin ja _pussasi_ Arttua! Voisit harkita sinäkin, Noomi, että pussaisit Suloa, se on paljon kivempaa kuin karvanpöllytys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lupsu! Oho, Lupsupa onkin kiltti tyttö, vaikka sehän me kyllä tiedettiin.

      Poista
  3. Sovitaanko, että ensi kerralla kun tuntuu, että joku on kaapannut Sulon hahmon, niin katsot mitä Namu tekee ja oot samalla tavalla. Eiks niin Noomi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Entä jos Namu huijaa? On kavalassa juonessa mukana.

      Poista
    2. Ei Namu huijaa, hän on Luotettava Taho 😻

      Poista
    3. Mummu ei huijaa, Mummu tietää kaikki asiat!

      Poista
  4. Todella mainio selostus, Noomi! Nyt ymmärrän hyvin kaiken tapahtuneen.

    VastaaPoista
  5. Noomi, me laitetaan heti huomenna postiin sulle foliohattu!
    - Rokkkimimmit -

    VastaaPoista
  6. Mitenkä se mammakin oli tullut niin huijatuksi. Luultiin että se on fiksu ihminen - Pepsi ja Max

    VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.