perjantai 6. syyskuuta 2024

Kysyin tekoälyltä

Tekoälyharjoituksia

Oppiminen ei saa loppua koskaan. Siksipä tämäkin mamma ryhtyi harjoittamaan tekoälytaitojaan. Toistaiseksi harjoittelu on liittynyt Naukulan kerho -blogiin. Katsotaanpa sitten mitä tekoäly on meistä mieltä. 

Minä kysyin: "Millainen on Naukulan Kerho -blogi?"

Tekoäly vastasi: "Naukulan Kerho on suosittu suomalainen blogi, joka keskittyy kissoihin ja niiden elämään. Blogissa jaetaan tarinoita, kuvia ja videoita kissoista, sekä annetaan vinkkejä kissanhoitoon. Se on erityisen tunnettu lämpimästä ja humoristisesta kirjoitustyylistään, joka vetoaa moniin kissanystäviin12." 

Tekoälyn linkki vie meidän You Tube -kanavellemme, jossa on kyllä todella hiljaista. 

Entä sitten mitä tekoäly kertoo Naukulan kissoista? 

"Sulo Naukula on Naukulan Kerho -blogin kissa, joka on tunnettu leikkisyydestään ja ystävällisyydestään. Hän saattaa olla seikkailunhaluinen ja utelias kissa, joka tuo iloa ja huumoria blogin kirjoituksiin."

"Namu Naukula on yksi Naukulan Kerhon blogin päähenkilöistä. Namu on suloinen ja persoonallinen kissa, joka seikkailee blogin tarinoissa. Hänellä on omat erityispiirteensä ja tapansa, jotka tekevät hänestä rakastettavan hahmon blogin lukijoille. Namu on usein mukana blogin kuvissa ja videoissa, tuoden iloa ja viihdettä kissanystäville."

"Noomi Naukula on ilmeisesti yksi Naukulan Kerhon kissoista, joka esiintyy usein heidän sosiaalisen median kanavillaan. Noomi vaikuttaa olevan aktiivinen ja utelias kissa, joka osallistuu monenlaisiin seikkailuihin ja arjen askareisiin123."

"Hertta Naukula on toinen Naukulan Kerhon kissoista. Hän on tunnettu suloisesta ja leikkisästä luonteestaan. Hertta viettää paljon aikaa muiden kissojen, kuten Noomin, kanssa ja heillä on usein yhteisiä seikkailuja ja leikkihetkiä12."

"Noki-Noora on yksi Naukulan Kerhon blogin kissoista. Hän on tunnettu hieman varautuneesta ja itsenäisestä luonteestaan. Noki-Noora ei aina ole innokas rapsutuksiin, mutta hänellä on omat hetkensä, jolloin hän nauttii ihmisten seurasta12Hän on myös erittäin kevyt ja suloinen kissa, joka tuo iloa blogin lukijoille omalla persoonallisella tavallaan1."

Hertta pohtii: "Viis tekoälystä, näetkö noita tipusia?"

Luonnehdinnoissa on käytetty kahta eri tekoälyä (vai miten se pitäisi ilmaista?) Eli ensin käytin Chat GPT:tä ja sitten Copilotia. 

Mitäs olette mieltä? Osasiko tekoäly kertoa kaiken tarvittavan? 

17 kommenttia:

  1. No siinähän se oleellinen oli; viisi persoonallista kissaa ja lämmin blogi 😻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taisi olla, kissoista hain tiedot toki erikseen.

      Poista
  2. No jopas olikin tekoälyllä tietoa Naukulasta! Jotenkin huolestuttavaa, että koneet tietävät meistä kaikkea tuollaista :-D Ihan mahtavaa toisaalta, aika nappiin meni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osasi kyllä hyvin kerätä tietoa, ja nopeasti!

      Poista
  3. Hieman epävarmuutta tekoälyssä kyllä oli. Että Noomi ilmeisesti on yksi Naukulan kissoista ja Sulo saattaa olla seikkailunhaluinen. Mutta muutoin meni kyllä varsi kohdilleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hiukan kyllä! Voi tosin olla, että ongelma on myös tässä päässä kun kamalasti en ole tekoälyllä leikkinyt.

      Poista
  4. Olisit kysynyt myös ”Mamma Naukula” 😂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näemmä ei tarvinnut, kun Kiskatit hoitivat sen puolen :D Kts kommenttia alapuolella.

      Poista
  5. On kyllä pelottavan tietäväinen tekoäly. Noh, se on opetettu etsimään ja analysoimaan löytämäänsä mutta . . . . mihin me tavikset tätä tarvitaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaan ei osannut järjestelmä taaskaan tunnistaa mua: KristiinaS / KristiinanSilmukat

      Poista
    2. Ei sitä koskaan tiedä mihin tätä tarvittaisiin, täytyy siis ainakin meikäläisen yrittää opetella.

      Poista
  6. Oli ihan pakko kysyä, että mitä Chat GPT kertoo Mammasta:
    "Blogissa Mamma Naukula kertoo arjestaan kissojensa kanssa, ja siellä on usein humoristisia ja sydämellisiä kertomuksia kissojen touhuista ja niiden pienistä, arkisista seikkailuista. Blogissa seikkailevat useat Mamma Naukulalle tärkeät kissat, ja kirjoitukset ovat täynnä rakkautta, iloa ja hauskoja sattumuksia."

    VastaaPoista
  7. Innostuin kokeilemaan samaa omassa blogissa. Me ei olla lämpimiä ja humoristisia, vaan syvällisiä ja käytetään paljon metaforia. Tosin meidän eläimiäkään ei ilmeisesti ole olemassa, vaan niitä käytetään vain havainnollistamaan elämän eri puolia, kuten minun henkilökohtaisia kokemuksia ja kulttuurisia havaintoja. Mutta se oli ehkä odotettavissakin, koska mie oon kirjailija ja toimittaja. Pitäisi ehkä sit joskus kirjoittaa kirjakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, teillepä tulikin varsin jännittävä selostus.

      Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.