tiistai 10. huhtikuuta 2012

Rikollinen olo

Oisko teillä?

Väitän olevani kunnollinen kansalainen vaikka joskus punaisia päin kävelenkin. Senpä takia en ymmärräkään, miksi minun pitää aina apteekissa neulaostoksilla ollessani selitellä, että kissallani on diabetes, sille minä näitä neuloja vaan. Turhaa selittelyä, sanon minä. Joskus on tullut myös rikollinen olo kun on nähnyt poliisin tai kävellyt tullin läpi. Ihmeellistä, muttei ehkä kovinkaan harvinaista.
Pienen valkoisen valheen tässä kuitenkin taitaa kohta joutua suustansa päästämään. Toiset kun niin yrittivät Helmille mieluisaa nukkumapaikkaa hankkia...

14 kommenttia:

 1. Aivan varmasti et ole ainoa kenellä on tuonkaltaisia tuntemuksia tullin läpi kävellessä!
  Mutta voi tuota Helmiä! Voithan sinä sanoa että kyllä Helmi on kiinnostusta petiä kohtaan osoittanut. Ja kissankarvojakin sieltä on löytynyt... (Joten on Helmi siellä saattanut torkut ottaa. Et vain ole päässyt näkemään)

  VastaaPoista
 2. Voihan hyvin olla, että nyt ei vain ole juuri tuollaisen nukkumapaikan aika, varsinkin kun se on vähän talviunimainen pesä. Mindykin käyttää kiipeilypuun pesää vain talvisin, jos silloinkaan. Mutta sitten kun käyttää, siellä kuluu paljon aikaa. Ja sitten taas voi mennä puolikin vuotta ilman kiinnostusta.

  Kyllä on tuttu tunne myös tuo poliisi- ja tulli-juttu. Matkalipuntarkastajat ne vasta hätkähdyttääkin, vaikka kuinka jo pitelisi täysin validia matkalippua kädessään.

  VastaaPoista
 3. Jos yhtään lohduttaa, niin meilläkin on kaksi pesää, joita Ruska ei ollenkaan käytä, ei koskaan. Jostain syystä Helmi tykkää nahkarahista enemmän...
  Kyllä siitä tulee aiheeton syyllinen olo, jos apteekissa annetaan ymmärtää, että ruiskut päätyvät huumeruiskuksi.

  VastaaPoista
 4. Helmi katselee melko arvostelevasti uutta pesää, ehkä väri ei miellytä. Sano vain reippaasti apteekissa, että kylläpä näitä neuloja kuluu! Ei tarvitse selitellä mihin niitä käytetään, käyttökohteita on muitakin kuin huumeet. Luulen, että sinusta näkee ettet pistele itseäsi.

  VastaaPoista
 5. Kissat ei näköjään ymmärrä mikä on niiden parasta ;).
  Minä pilasin kissan lelun, kun suihkautin siihen kissanminttua! Ei kelpaa sitten millään enää, ja ennen oli niin mieluinen repimiskaveri :(.

  VastaaPoista
 6. Täytyy myöntää tuo omituinen olo apteekissa... nuorempana ostin Petoa varten ruiskuja, ni apteekin täti kysyi naama rullalla "JAAA RUISKUJA ja minkähän kokoinen?". Nyt ne kysyy "tuleeko neuloja kans?" Huoh. Ei tuu kiitos ja ihan semmonen kissan suuhun mahtuva vaan.

  No kerran kävin kyl sitten hakemassa teatteria varten semmosen 20 cm pitkän, paksun ruiskun että varmasti näkyy takapenkille asti että aivoja sillä nyt imetään. Siinä kohtaa ei sanonut apteekin täti enää paljo mitään.

  VastaaPoista
 7. Mites jos tuon pesän nostais jonnekin korkeammalle? Meillä ei Tikru suostu makaamaan suoraan lattialla vaan mieluiten vähän korkeammalla josta voi tarkkailla ympäristöä... ja koiraa ;)

  VastaaPoista
 8. Joo tunnustan ja liityn kerhoon, syyllisen näköisinä ja oloisina tullissa mennään...
  Tuo keskimmäinen kuva kertoo kaiken siitä, mitä Helmi miettii uudesta pesästään. Mutta jos se olisi se paikka, johon ei saa mennä, se alkaisi varmasti kiinnostamaan..

  VastaaPoista
 9. Hih, minäkin ilostutan joskus apteekin tätejä ostamalla vaikka 20 ruiskua (Felix ja koulu) ja sitten saatan kysyä vielä siihen päälle vanhaksi menneitä kirurgin veitsiä :D

  VastaaPoista
 10. Tutulta kuulostaa... kai meissä kaikissa asuu se pieni rikollinen, josta poliisin näkeminen muistuttaa ;-)
  Ja hei, Helmi tarvii ehkä vähän aikaa pohtiakseen uutta pesää ja sen mahdollisuuksia...

  VastaaPoista
 11. Tää täti tarvii kans vähän aikaa muistaakseen kaiken... piti sanoa, että Naukulaan on hyvän mielen haaste Saaripalstalla.

  VastaaPoista
 12. Tee siitä kopasta joku tavarakori. Meillä ainakin lankakori oli paras paikka silloin ku se oli esillä... sopivan ahdasta !

  VastaaPoista
 13. Mahtusko tohon koppaan paremmin, jos sen kellautas selkäpiilleen, mä vaan, että aika piänen näkönen, enkä mä ny mitenkään tarkota, että Helmi olis kookas. Juu, ei oo, ku Helmi on just sopiva ja söpö.

  VastaaPoista
 14. Kiitos kommenteista! Hui kamalaa, unohdin matkalipuntarkastajat kokonaan...

  Helmi on kyllä isohko tuohon, joten täytyypä yrittää kallistella koppaa. Tai vaihtoehtoisesti kieltää se Helmiltä kokonaan. Tai laittaa korkealle... Kiitos vinkeistä! Kokeillaan, kokeillaan!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.