maanantai 2. huhtikuuta 2012

Virityksiä

parvekkeelle

Parveke on aiheuttanut pohdintoja jo muutamana keväänä. Joko nyt olisi aika tehdä asialle jotain? Vaikka räsymatoista pidän edelleen, ne vaihtuvat tänä keväänä uusiin mattoihin ja rakkaat räsymatot pääsevät muuhun käyttöön. Seinät on joko pestävä tai ehkä jopa maalattava. Pesun jälkeen sen sitten näkee. Ei tullut tästä pääsiäisen puuhaa, ainakaan jos on säätiedotusta uskominen. Ruskean nurkkahyllykön taidan maalata jossain kohdin kesää, ehkä myös kukkapöydän.

Suurin ongelma on kuitenkin edelleen Helmin uusi mökki. Mökki on käytössä hyväksi todettu, mutta auttamattomasti liian matala. Helmi ei ylety ylätasanteelta katsomaan maisemia lainkaan. Vielä en ole keksinyt muuta mökin jalkojen alle kuin pihalaattoja (sellaisia yhden askeleen kokoisia betonisia), mutta olisi kiva keksiä toinenkin ratkaisu asiaan. Ideoita?


Lisää parvekekuvia saa klikkaamalla tunnistetta "parveke". Muitakin hyviä ideoita parvekkeen ilmeen freesaamisesta otetaan vastaan ilomielin.

11 kommenttia:

 1. Onpa Helmillä hieno huvila. Joko koroketta alle tai sitten täytyy rakentaa tähystystorni.

  VastaaPoista
 2. Minäkään en edelleenkään keksi parempaa, kun mökissä on kumminkin jalat niin koroke ei saa olla liian kapeaa mallia, josta jalka voi joutua pois päältä. Ellei sitten rakenna ihan pidennysjalkoja joillain laudoilla/rimoilla, nauloilla ja vasaralla? Meneekö ehkä liian vaikeaksi? Kun en itsekään keksi millä tavalla sen sitten toteuttaisi.

  VastaaPoista
 3. Täälläkään ei oikein raksuta... Voisiko betonilaatoille toinen vaihtoehto olla vaaleat tiilet?

  VastaaPoista
 4. Mitä jos tuohon ylätasolle nikkaroisi jonkun korotusosan? Toisaaltaan sitten sääli peittää hieno tähystystorni, mutta olisi se yksi vaihtoehto?

  VastaaPoista
 5. Matoista. Multa jäi aika paljon kumipohjaista kookosmattoa kun isottelin raapimapuuostosten kans. Sen saat jos haluut. Kiva raapia, ehkä. Siedettävä värikin jos ruskea ei aiheuta väristyksiä.

  VastaaPoista
 6. Meillekään ei kyllä tule mieleen muuta kuin korotukset mökin alle. Ei sitä voine korottaa päältäpäinkään, koska sitten kärsii tähystysominaisuudet?

  Parvekkeen sisustaminen on meilläkin mietitty, pitäisi vain kysyä vuokranantajalta saako parvekkeen verkottaa. Mutta sillä ei vielä ole kiire, näköjään. Taas olisi reklamaation paikka noiden ilmojen puolesta...

  VastaaPoista
 7. Kyllä täälläkin ollaan sitä mieltä, että Helmin pitää nähdä ulos. Voiko mökkiin rakentaa alakerran - eli että pitäisi yläosan tuollaisena, mutta nikkaroisi alle kerroksen???

  VastaaPoista
 8. Mä komppaan vähän muita. Yläkertaan joku pieni Helmin pyllyn kokoinen laatikko tms jolloin saat vielä yhden korokkeen lisää. Jos sellaisen sijoittaisi tuohon Helmin vasemmalle niin ehkä koko taso ei menisi hukkaan?

  Toinen vaihtoehto on nostaa koko hökötystä lisäämällä alle jotain. Jos oikein huomaamattoman ja siistin tahtoo niin ehkä pohjan kokoinen laatikkoa? Näyttäisi ehkä vähän sokkelilta/pohjalta?

  Se mitä noissa käyttää on toki omista nikkarointitaidoista kiinni. Helpoin ratkaisu on lisätä pieni pahvilaatikko tohon ylös, se ei vaadi mitään taitoa. :D Hankalin ehkä nikkaroida laudoista erillinen pohjapala tai erikoisempi ylätaso.

  VastaaPoista
 9. Parveke tuppaa meilläkin olemaan vähän ongelmallinen. Parvekeverkkoa on suunniteltu.... hmm.. 3 vuotta tuloksetta.

  Tuo maja on kiva, ja niinkun tuolla joku sanoi, sen alle voisi laittaa jotain, että siitä saisi korkeamman. Lekaharkot tuli ekana mieleen... Tai sitten parvekkeelle joku näppärän kokoinen uusi kiipeilypuu? Nuo parvekkeen lasit on hyvä juttu, voi huoletta sisustaa pelkäämättä tavaroiden kastumista sateella. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos kommenteista! Täytyy miettiä vaihtoehtoja. Jotenkin miettisin niin, että alle olisi hyvä päästä myös. Eli kesähelteillä mökin "kellarissa" olisi viileämpää ;)

  Katsotaan mitä saan aikaan ja ennen kaikkea koska!

  VastaaPoista
 11. Minäkin lykkään tähän neuvontasoppaan lusikkani. Kuka teki tuon hienon näkötorinin? Voisiko tekijältä tilata sopivan kokoisen korokkeen ALApuolelle, olis niiku turvallinen ja nätti ratkasu. Onpa kyllä mukavaa tähytä maailmaa tommosesta tornista. Mäkin kattelen pihalle ja tiälle meijän olkkarin ikkunasta ja pakko tunnustaa, että melko usein tulee haukuttua...

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.