lauantai 28. heinäkuuta 2012

Niistä kirjoista

Alennusmyynnistä

Kävin Suomalaisen alennusmyynnissä kun viimeisiä vietiin. Lisäale -40%:kin oli jo voimassa. Yksi ostoskoriin päätyneistä kirjoista oli SKS:n kustantama ja SuviSirkku Talaksen toimittama Sydämen aamu.

Ehkä minä elän väärään aikaan kun kukaan ei minulle näin kirjoita? Seuraava katkelma  on Jean Sibeliuksen eli Jannen Ainollensa kirjoittama Loviisassa 12.10.1891: Oma rakkaani! Kiitos kirjeestä. Olen taas mystillinen, sillä minun on mahdoton löytää täällä itseäni, kun olen aivan yksin. Onhan tämä paikka toki erinomainen kun pitää tehdä työtä, mutta kyllä tulee aika pitkäksi, kun ei ole seurana ainuttakaan ihmistä. Tällaisisa oloissa tulee yhä pahemmin ikävä Sinua, rakas, sen varmaan ymmärrät. Monasti tuntuu aivan sietämättömältä. Ainoat valopilkut ovat Sinun rakkaat kirjeesi. Ne ovat niin helliä ja lämpöisiä; tuntuu meilkein kuin saisi Sinulta kädenpuristuksen." Ja kirje jatkuu rakkauden tunnustuksella.

4 kommenttia:

 1. Juu kyllä ne rakkauskirjeet mitä vintiltäni löysin, vaikka ovatkin kirjoitettu 10-20 vuotta myöhemmin ja ruotsiksi, ovat tuon tyylisiä, ei varmaan ihan noin sivistynyttä kieltä mutta kuitenkin. Se oli ehkä rakkauskirjeiden kulta-aikaa?

  VastaaPoista
 2. Rakkauskirjeet... Tai käsin kirjoitetut kirjeet ylipäätään. Kovin ovat harvinaisia näinä aikoina.

  VastaaPoista
 3. Niin. Ihmiset ovat niin moukkamaisia nykyään! Meillä on yhä vanhat käytännöt toiminnassa ja yhtäkään romanttista viestiä en ohita nuuhkimatta pitkään ja hartaasti ja vastaamalla ajatuksen kanssa!

  VastaaPoista
 4. Saila: Uskomattomia aarteita olet kyllä löytänyt! On varmasti hienoa, kun talolla on tarina kerrottavana ja vielä ihan kirjeiden muodossa!

  Myrsky: Kirjeitä harvemmin kirjoitan minäkään, mutta postikortteja yritän silloin tällöin lähetellä!

  Sulo: Arvattiin kyllä, että olet sellainen romanttinen mies ♥

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.