lauantai 14. heinäkuuta 2012

Oppitunti kissoille

Mistä palvelija tietää, että kissa haluaa ulos?

Tämä kuvasarja on tarkoitettu kissoille, joilla on itsepäinen palvelija tai useampi.

 1. Astetu oven eteen. Ota hyvä asento ja ilmaise halusi selkeästi. (kuvaa suurentamalla saa näkyviin edesmenneen Onnin ja Helmin muut mahdolliset keinot)

2. Jatka tuijotusta. Ole kärsivällinen. Joskus tämä vaihe voi kestää kauankin.
 3. Ota mukaan ääniefektit. Voit miukua, maukua tai puhua mitä vaan kissaa. Tuijota samalla palvelijaasi. Voit välillä tuijottaa myös ovea tehostaaksesi ilmaisuasi.
 4. Ota kovemmat aseet käyttöösi. Revi ovea ja tee siihen jälkesi. Hitaudesta on pakko sakottaa. Useammat palvelijat ryhtyvät toteuttamaan Kissan toivetta tässä kohdin.
 5. Rämplää verhoja. Pure ja yritä syödä. Jätä kyntesi niihin kiinni.
 6. Jos oven vieressä on huonekalu. Mene sen päälle ja ryhdy takomaan ovea, siinä mahdollisesti olevaa lasia, sekä oven karmia tassullasi. Kumpi tahansa etutassuista käy. Myös kynsiä saa käyttää.
 7. Nauti ahkeruudestasi, ja ulkoile valjaissa tai nakuna.
Kuvan kissa ei loukkaantunut tätä kuvasarjaa tehtäessä. Palkkio maksettiin katkarapuina. Emme vastaa mahdollisista vaikeuksista tai muusta harmista, ja varaamme itsellemme oikeuden muutoksiin.

Rekisteröity Oppimateriaali ala Naukulat.

27 kommenttia:

 1. Hyvin yksityiskohtainen opetusmateriaali ;D
  Kyllä varmasti toimii!
  Suuret kiitokset esiintyvälle Tähdelle!

  VastaaPoista
 2. Hehehehe. Hyvää opetusmateriaali! Tosi hauskaa. Mutta, jos kissa on myös pieni roisti, minusta että kissa voi pissaa oven päälle. Mutta Helmi on liaan kiltti!

  VastaaPoista
 3. Kirsikka: Kiva jos voimme olla hyödyksi! Vaikka taitavat ne olla keinot hallussa myös Miolla, Tinkalla ja Nekolla ihan omastakin takaa:)

  Punapippuri: Hui, mikä ajatus! Tuota ei onneksi tapahtunut. :)

  VastaaPoista
 4. Loistavaa oppimateriaalia, kiitokset Naukulaan.
  Sijaiskodissa on käytössä yksi keino millä viimeistään saadaan henkilökunta liikkeelle ja avaamaan se ovi. Hypätään samalle tyynylle missä henkilökunnan pää lepää. Keskellä yötä. Tämä temppu takaa sen että henkilökunta toimii välittömästi ja palvelee kissaa.

  VastaaPoista
 5. Upea opetuskuvasarja! Helmi näyttää niin selkeästi, ettei väärinkäsityksien mahdollisuutta tule :-D Viimeisessä kuvassa ollaan niin tyytyväisinä häntä pystyssä ♥ Happy End!

  VastaaPoista
 6. Myrsky: Hyvä tekniikka tuo!

  Saila: Kyllä! Tämä oli sellainen "Päästä kissa ulos for dummies" sarja oikeastaan, ei voinut jäädä epäselvyyksiä :)

  VastaaPoista
 7. Olipa mukavaa aloittaa päivä naurulla, kiitos. Erinomaista havaintomateriaalia. Tätä voisi käyttää myös kissojen palveluskunnalle tarkoitetussa kissamanuaalissa.

  VastaaPoista
 8. Cheri: Ole hyvä :) Oiva idea! Kuvasarjahan toimii molemmille kohderyhmille.

  VastaaPoista
 9. Asiantuntijakissan kertomat ohjeet - aivan selvästi. :) Kissat osaavat ilmaista, mitä haluavat tehdä ja minne mennä. :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos Blackie!

  Sirpa ja Kollo: Tiettyä peräänantamattomuutta havaittavissa!

  VastaaPoista
 11. Juuri näin meilläkin tehdään! Tosin joskus juttu jatkuu vielä niin, että vähän aikaa ulkona oltuani haen henkilökunnan seurakseni ulos. Se tapahtuu niin, että mennään sisälle, nau'utaan äänekkäästä (vaihtoehtoisesti voi myös vinkua), tuijotetaan emäntää, käännytään ja kävellään kohti ovea ja varmistetaan katseella, että emäntä seuraa. Sitten vain ulos ja ollaan tarkkana, että seuralainen pysyy perässä. T. Topi-kolli

  VastaaPoista
 12. Kaikki konstit on kokeiltu! Nyt meillä pääseekin ulos kun on nuo verkot, mutta siellä entisessä paikassa joutui kokeilemaan kaikki nuo (ynnä ovilasin alakarmissa roikkumisen ja oven raapimisen) eikä siltikään aina päässyt. Joskus perusteltiin säätiloilla, lämpötiloilla, mielentiloilla ja vaikka millä. Meidän ihminen on sitten junttipäinen joskus!

  Mutta nyt yleensä ei tarvi kuin tuohon ääniefektivaiheeseen.

  VastaaPoista
 13. Fantsu kuvasarja. Mut meille jäi yks epäselvä kohta. Mitä on "ulos"? Onks se sitä kun mennään autoon ja vetskulle? Jos, niin ei oo mitään kiirettä, kiitos.

  VastaaPoista
 14. Krista: Kukas sitä nyt ulkona yksin haluaisi olla? Topi tietää :)

  Friede: Kyllä on elämä helpottunut teillä! Ehkäpä siksi muutittekin?

  Musta ja Harmaa: Niin, mitäköhän tapahtuis jos pääsisitte pupujen ja Lenni-lokinpojan kanssa ulkoilemaan?

  VastaaPoista
 15. Tämä ohje on havaittu toimivaksi myös meillä:)

  VastaaPoista
 16. Hihi, oivallinen oppimateriaali! Sais ihmiset kanssa lukea ton, kun ei ne aina tajuu tai sit ne on vaan ilkeit.

  VastaaPoista
 17. Tom ja Jerry: Ei ihme, ei ihme! Teillä tuntui olevan varsin fiksuja poikia!

  Mindy: Ihmisillä on joskus vaan niin pitkät piuhat!

  VastaaPoista
 18. Tompan mielestä tällä hetkellä maanpäällinen paratiisi löytyy parvekkeelta. Siellä nukutaan ja leikitään. Sisällä käydään vain syömässä tai vessassa. Auta armias kun parvekkeen ovi illalla suljetaan ja herra käsketään sisälle! Saamme kuulla kunniamme kaverin osoittaessaan mieltään ravaamalla ja riehumalla ympäri kämppää.

  VastaaPoista
 19. Hahhah, todella perusteellinen ohje, jos joku kissa ei vielä osaa! :D

  VastaaPoista
 20. Tom & Jerry: Niin, voin vaan kuvitella sitä mielenosoituksen määrää jos sisällä joutuu olemaan! Teillä oli varsin viihtyisä parveke, joten en yhtään ihmettele!

  Heidi: Niin, ehkä tämä olisikin pitänyt laittaa ohjeeksi kissanomistajille kuten Cheri aiemmin ehdotti. Kaikki kissat tämän jo taitavat osata!

  VastaaPoista
 21. Naukulan on ensiluokkainen oppimateriaalin tuottaja! Havainnollista kuva-aineistoa! Tätikissa Vappu on havainnut tehokkaimmaksi ovitiivisteen repimisen. Kyllä muuten alkaa tapahtua ja äkkiä!

  VastaaPoista
 22. Ella: Vappu vaikuttaa varsin kekseliäältä tädiltä!

  VastaaPoista
 23. Toimii hyvin! Olen käyttänyt astetta yksi ja kaksi kok ikäni. Onkohan minulle sattunut harvinaisen hyvät ihmiset vai olenko vaan onnelisen onnekas...
  Hyvin tehty kuvasarja joka takuulla toimii myös vähän hitaampiin ihmisiin.

  VastaaPoista
 24. Pelle: Olet onnellisen onnekas!

  VastaaPoista
 25. Heh juuri nuinhan se menee. Meillä on valjaiden pukemistuoli ikkunan edessä (huonoselkäsen idea), miä aina hyppään siihen ja tuijottelen merkitsevästi, jos ei tapahdu mitään rupian räpläämään ja pureskelemaan valjaita.

  VastaaPoista
 26. Myrtti: Arvattiinkin, että sulla Myrtti on varmasti hyvät keinot ja temput!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.