torstai 3. lokakuuta 2013

Kuluja

kuluja, kuluja

Kävin eilen kaupoilla. Se nyt ei varsinaisesti mikään uutinen ole, mutta ostoslistan esittely sopii tänne mitä mainioimmin. Ostin siis 4 x 14 kg kissanhiekkaa 60 eur, 5 x 3 ml Lantus insuliinikyniä 74,90 eur sekä paketillisen neuloja insuliinikynään 25,52 eur. Tämän lisäksi vielä normaalia märkäruokaa viikon tarpeisiin. Helmin eiliset kulut olivat siis noin 175 euroa. Seuraavaksi ostoslistalla ovat diabetesraksut. 

"Kuningattarella on kuningattaren kulut."

Onneksi eilisillä ostoksillä pärjätään tovi. Insuliinikynät riittävät seuraavaksi viideksi kuukaudeksi, eikä hiekkaakaan tarvitse lähiaikoina ostaa. Neuloja menee kaksi päivässä, eli tuo ostamani 100 neulan paketti kestää 50 päivää. 

Minä kyllä ihmettelen tuota neulojen hintaa. Joka toisella kerralla minulta veloitetaan 35 euroa ja nyt taas 25. Nyt pistän kuitin talteen ja olen pontevampi kun seuraavalla kerralla minulta peritään tuota 35 euroa. Tosin jossain toisessa apteekissa minulle on kerrottu, että yleensä 100 kpl neuloja maksaa 35 eur. Että tiedä sitä sitten. 

34 kommenttia:

 1. Kyllähän kuningattarella kuluja on, mutta kuningattaruus on sentään tärkeä tehtävä! Ja varsinaiset palkkakuluthan Helmillä on varsin pienet, vaikka hallita pitää miltei vuoroitta (pihan tarkkailuun sentään on se mini-Helmi tuuraamaan välillä)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin tärkeä tehtävä! Mitä olisikaan Naukulan elämä ilman kuningatartaan? Ei mitään. Ilolla maksan :)

   Poista
 2. Kuningattarella on kuluja ! :)
  Nyt en yhtään muista mitä Onnin neulat maksavat...pitääkin katsoa kuitteja kun menen kotiin ja Lantuksen hinta myös.
  Onnin raksut tilataan Zooplussalta ; ostan 2 säkkiä kerralla ja jo yhden säkin kilohinta on pienempi kuin Suomessa eläinlääkäriltä ostettuna ja säkissä on 3,5 kg. Suosittelen.
  Onneksi keuhkomatoKaapolle ..siis astmakissalle ei tarvitse ostaa omia astmaraksuja (...jos sellaisia olisi..olisiko niissä puolet...ilmaa..vai kortisonia ). Kaapon astmapiippu maksoi 99€ ja Flixotine-suihke n.30€, se riittää kahdeksi kuukaudeksi. Piippu on ikuinen
  Mutta mitäpä sitä ei tekisi perheenjäsenen hyvinvoinnin eteen...josta tulikin mieleeni ;
  Huomenna alkaa eläinviikko " Kissan elämää "- teemalla. Hurjaa luettavaa...vuosittain lopetetaan 20000 eri syystä huonostivoivaa kissaa :[ Kissat ovat aliarvostettuja lemmikkejä...kurja juttu.
  Meille niin rakkaat OLIOT <3  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kas. Miksiköhän minä en ole tajunnut Zooplussalta näitä raksuja käydä ostamassa?! Ehkä siksi kun täällä eivät eläintarvikeliikkeet myy. Nyt viisastuin vahingosta ja tein heti eilen tilauksen. Huomaa Leenajapojat myös Anonyymin Pauliinan viesti alla!

   Poista
 3. Joo, niin se vaan on että kissojen kulut yllättävät lääkärikulut maksetaan mukisematta ilman muuta. Omista menoista voikin sitten karsia ja menoja lykätä, on ne karvaiset ystävät niin tärkeitä ja rakkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkärikuluja ei uskalla edes laskea! Ja totta puhut. Syödään sitten itse vaikka näkkileipää...

   Poista
 4. Voi tavaton mikä kuva :D Kuningatar kyllä tuntee arvonsa. Kaikki nuo ovat välttämätömiä kuluja, joten kuningatarta ei voi syyttää tuhlailusta.

  VastaaPoista
 5. Meilläkin ostetaan isoja eriä kerralla. Kun lemmikistä ja sen terveydestä on kyse, ei rahoja voi säästellä.

  VastaaPoista
 6. Kun olin lukenut vasta otsikon, mietin, että edustuskulujako siellä. Mutta ne olivakin ihan tavallisia arkisia kuningattaren ylläpitokuluja! Edustuskulut ovat vielä tähän päälle (kuten kruunut sun muut). Kyllä kuningattaren pito lienee kallista! Toisaalta, kai kaikki esim. englantilaiset sen tietävät jo entuudestaan, minulle se oli uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi kuningatar on toistaiseksi tyytynyt vain yhteen tiaraan! Ne timantit kun ovat niiiiin kalliita.

   Poista
 7. Kuningattarella on arvolleen sopiva hieman nyrpeä ilme ;)
  Vaik Helmi on kyl aina söpö <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka tulikaan tuollainen ilme tiara päässä :)

   Poista
 8. Rahan menoa ei voi estää, onneksi on hyvä kohde johon niitä käyttää ;) Kuningatar Helmi, olette kovin viehättävä ja teillä on hyvä palveluskunta joka ottaa tehtävänsä sen vaatimalla vakavuudella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi tietää olevansa viehättävä, mutta joutuu esittämään pienen vastalauseensa nenää nyrpistellen tuohon palveluskunta kommenttiin. Parvekkeen ovi kun on edelleen pysynyt öisin kiinni.

   Poista
 9. Jos tuo hintavaihtelu on samassa apteekissa, ihmettelen kovasti ja on syytäkin kysellä, mistä se johtuu. Mikäli kuitenkin on kyse eri apteekeista, ero on ymmärrettävämpi. Yksittäiset apteekit ovat kuitenkin pääasiassa apteekkariensa yrityksiä, joten tuotteiden hinnat voivat vaihdella. Kympin ero kuulostaa silti jo todella suurelta, vaikka kuningattaren kuluiksihan se ei ole puupenniä kummempi. Rapsutuksia ja palvontaa Hänen Majesteetilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama apteekki, sama tuote. Ja toisessa apteekissa sanottiin, että yleensä ovat saman hintaisia kun en ostanutkaan sieltä hintaan 35 eur. Rapsutukset ja palvonta välitetty!

   Poista
 10. Kulut on kyllä isot ja päälle vielä eläinlääkärikulut, puhumattakaan niistä edustuskuluista, joista Saila mainitsi. Mutta kuningattaren kohdalla ei voi tinkiä. Palveluskunta ehkä mieluummin tinkii omista kuluistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tapahtuu. Palveluskunta tinkii omistaan, jotta kuningatar saa elää kuten aikaisemminkin. Kuluja miettimättä, laadusta tinkimättä.

   Poista
 11. Kuulostaa niin tutulta... Laskelkelin tuossa juuri pari päivää sitten, että Topin lääkäri- ja lääkekuluihin on tänä vuonna mennyt jo lähes 3000 euroa. Siihen päälle sitten ruoat ja muut... Oma marraskuuksi suunniteltu reissu piti jo perua viimeisimmän lääkärikeikan jälkeen, mutta mitä sitä ei tekisi rakkaan karvaisen perheenjäsenensä puolesta. Sanonkin pojalle päivittäin, että hän on meille todella kallis =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui. Minä en kyllä laske näitä ell-kuluja. En uskalla! Rakkaittensa eteen tekee mitä vaan. Ainakin melkein!

   Poista
 12. Lemmikkien pitäminen tulee kyllä kalliiksi, varsinkin jos niillä on sairauksia. Useammin kuin kerran olen melkein pyörtynyt kauhusta eläinlääkärin kassalla ;-) Tämän takia monet hylkäävät varsinkin vanhoja eläimiä. Kesällä eläinhoitolaan tuotiin ikivanha pystykorva, jota kukaan ei kaivannut. Surullinen kohtalo vanhalle uskolliselle ystävälle. -- Mutta Helmin hoito on huippuluokkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi itku. Minä en ikinä pystyisi luopumaan Helmistä kulujen ja vanhuuden vuoksi.

   Poista
 13. Se kissan astmapiippu mistä tuolla puhuttiin, on ilmeisesti aerokat, joka maksaa 80-90e? Kissapiireissä pitäisi levittää sanaa, että ihmislapsosille tarkoitettu babyhaler ajaa ihan saman asian. Onhan se astmalääkekin ihmisille tarkoitettu. Babyhaler maksaa uutena n. 20-30e ja huutonetistä ostettuna n. 5e. Ja on ikuinen myös. Mulla olis ylimääräinen jos joku tarvii. Toimi moitteettomasti monta vuotta kunnes kissasta aika jätti (ei astman takia).

  Pauliina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Pauliina! En tiedä mistä piipusta on kyse, mutta pyysin Leenaa ja poikia lukemaan kommenttisi! Nämä ovat aina tuiki tarpeellisia vinkkejä.

   Poista
 14. Aerokatista on kyse !
  Enpäs tiennyt tuota babyhaleria eikä ilmeisesti Kaapokissan kasvattajakaan, vaikka on ihmislääkäri ja on aerokatin on itsekin hankkinut kurkunpääntulehduksen hoitoon kissalle.
  Sanaa pitää levittää ! KiitosPauliinalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun näit Pauliinan viestin!

   Poista
  2. Meiltä taitaa löytyä yks babyhaler, jos joku kaipaa. 5 ekee on varmaan sopiva vaihtosumma.

   Poista
 15. Joo, se on vaan kun on kerran ostanut aerokatin niin ei enää tarvitse babyhaleria ja toisinpäin. Trio Miumaussa Tarulla (?)kin tais olla aerokat hankittuna astmakissalle. Levittäkää sanaa babyhalerista jos siis tuo aerokatin hinta kirpaisee. :) Uuden babyhalerin saa apteekin tiskiltä vain pyytämällä ja käytettyjä on koko ajan myynnissa mm. huutonetissä. Pauliina

  VastaaPoista
 16. Meilläkin ostellaan ruokaa isoina erinä zooplussalta. Suosittelen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen ostanut ruokaa ja muuta Z:ltä. Mutta jostain syystä en ole edes tarkastanut löytyykö diabetesraksuja sieltä! Tyhmä mikä tyhmä :(

   Poista
 17. Vet care raksut ovat olleet valikoimassa vasta lyhyen ajan.
  Onnin lääkäri ihmetteli että voiko ne Z.lla olla edes samoja kuin eläinlääkääriaseman. Vaan ovat kyllä.
  Voihan babyhaler ! Mutta nyt tiedän minkä saa halvemmalla jos vaikka aerokat menisi rikki.
  Mekään emme voisi hylätä kissojamne sairauden tai vanhuuden takia. Niin rakkaita ovat. Monet kissattomat ihmiset eivät ymmärrä miksi kissojen sairaudet pitää hoitaa. Vaikea käsittää ihmisten ajatuksia...mutta kun eivät tiedä mikä tunneside on ihmisen ja kissan välillä sitä on turha edes sen kummemmin selittää. Sanon vain että tietenkin lemmikit ,perheenjäsenet hoidetaan, on itsestäänselvää.

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.