maanantai 21. lokakuuta 2013

Tuumaustauko

Mennäkö vai eikö mennä? 

Viikonloppuaamuna mittari näytti jossain kohdin -1,1 C. Pihaoven aukaisu aiheutti rivakkaa päänpyöritystä, eikä sinne enää haluttu mennä. Seuraavaksi pyydettiin auki parvekkeen ovea. Kylmä ilmahan se sieltäkin tuli vastaan ja oli paikallaan pitää tuumaustauko. 


Hetkisen aikaa luulin Helmin sietokyvyn olevan nollassa asteessa, mutta tänään parvekkeella käytiin ja viihdyttiin vaikka pakkasta oli yli neljä astetta. Ehkä se on tottumuskysymys - meillä kaikilla. 

27 kommenttia:

 1. Mä niin ymmärrän Helmiä! Kukapa tuonne kylmään ulkoilmaan haluaisi mennä nenäänsä jäädyttämään! Nämä ekat kylmät tosiaan tuntuu erityisen kylmiltä.

  Meidän edellinen kissa Aatu aina katsoi meitä todella syyttävästi, kun totesi ulkoilman liian kylmäksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyttäviä katseita tulee täälläkin! Aatu taisi olla asioista samaa mieltä kuin Helmi :)

   Poista
 2. Kollo on samaa mieltä Helmin kanssa -kylmä ilma on epäilyttävää.;-)

  VastaaPoista
 3. Taitaa todellakin olla tottumuskysymys. Parin asteen pakkanen on näin alkuun jäätävä, lopputalvesta samaiset lukemat ovat jo keväisen lämpimiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla tullessani joogasta, mittari näytti -1,8 ja se tuntui kyllä lähes samalta kuin -10!

   Poista
 4. Samaa mieltä kuin Myrsky ja Minna, keväällä nämä asteet on ihanan lämpimiä :). Kyllä tähän taas tottuu, kai. Mutta voihan olla että Helmin herkät tassut ja hipiä ei pakkaseen totu ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! Näillä asteillahan on lähes kevät :)

   Poista
 5. Onni nukkuu päikkärit ( ja aamu- unet yöunien jälkeen ) vaikka ulkona on -6 astetta .siis terassilla. Mutta hänellä on tuo turkki niin paksu ja se on muuten muuttunut vielä iän myötä karkeammaksi. Helmi tarkenisi hyvin Onnin kainalossa nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä mielikuva! Helmi nukkumassa Onnin kainalossa :)

   Poista
 6. Siinä menee varmaan hetki että nahka tuolla kaikkien karvojenkin alla tottuu kylmään.

  VastaaPoista
 7. Tuumaustauko on ymmärrettävää, kun on mennyt pakkasen puolelle. Mutta kun pakkanen on päivitetty ja sisäistetty, sitä sietää jo enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Myöhemmin Helmi ulkoili (parvekkeella) vaikka pakkasta olikin.

   Poista
 8. Tottumiskysymys, ehdottomasti! Saas nähdä, mitä meidän Mauno tykkää pakkasesta tällä kertaa. Viime talvena sentään hieman käväistiin ulkona. Törö tuskin suostuu kuitenkaan.

  VastaaPoista
 9. Että oli kylmä parvekkeellakin! Kyllä silloin onkin viisain vähän tuumata ;)

  Tottumiskysymys se varmasti on. Ja toisaalta kissat harkitsevaisina tyyppeinä ehkä miettivät onko totuttelu vaivan arvoista!

  VastaaPoista
 10. Se on hurjaa kun ulkona on yhtäkkiä aivan vilu! Lämpimiä paikkoja voi onneksi etsiä sisätiloissa niistä kohdista mihin aurinko loistaa ikkunasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintäkin onneksi näillä kissoilla riittää!

   Poista
 11. Pakko tottua, muuten tulee talven mittainen tauko ja se on pitkä se ;)

  VastaaPoista
 12. Tottumiskysymys. Hyviä uutisia, Helmi, katsoin pitkän jakson säätiedotteita ja melkein koko marraskuu näytti olevan plussan puolella.

  VastaaPoista
 13. Tuttu tilanne entisestä elämästä kun asuimme maalla ja Tiiiger halusi yöllä neljän-viiden aikoihin ulos. Eli yövaatteissa kissan perässä ulko-ovelle ja ovi auki... kissa istahtaa alas haistelemaan ilmaa ja tutkailemaan maisemia ! Sen mielestä oli niin mukavaa istua lämpimässä ja kuitenkin olisi voinut syöksyä rakettina ulos jos jotain mielenkiintoista olisi ollut näkyvissä (esim. hiiri). Tämä tilanne kylläkin useinmiten laukesi reippaaseen pepulle tuuppaukseen ja kissan ulos joutumiseen. Ja tämä kaveri ulkoili vaikka pakkasta oli yli -20c. Onneksi nyt ollaan kaupungissa ja Tiiiger pysyy sisällä, aina !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne suljetut ovet, ne suljetut ovet. Ei tykkää kissa niistä ei. Tiiiger on aikamoinen sissi.

   Poista
 14. Kunhan Helmin sietokyky tuosta vielä vähän kasvaa, niin voi olla, että Mamma alkaa kadehtia Helmin turkkia!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.