maanantai 20. marraskuuta 2017

Punainen pallosalama, viileä sängyn alus ja Noomi-neiti

Palveluskunnan virkistysmatka

Olipa kerran Naukula ja siellä asuivat Kuningatar Namu, prinsessa Noomi ja prinssi uljas rohkea, Sulo. 

Sulo: "Laitoitko siihen jo, että olin rohkea?" 
Mamma: "Kyllä laitoin, rakas, kyllä laitoin." 

Vaan tapahtuipa eräänä päivänä niin, että Naukulan palveluskunnan oli aika lähteä virkistysmatkalle ihan toiseen maahan. Niinpä palveluskunta kokosi Naukulalaisten matkatavarat, kaksi vessaa, säkillisen hiekkaa, kolme petiä, yhden huiskalelun, yhden hiiren, yhden raapimatolpan, astioita, ruokaa, ruokaa ja ruokaa ja vehnänorasta ja hurautti pienellä harmaalla kotterollaan uuteen hoitopaikkaan. Siellä Naukulan kunnia-arvoisia vieraita odotettiin jo kovin innoissaan. 

Kun kuningattaren, prinsessan ja prinssin tavarat oli purettu, päästi hoitopaikan isäntämies Naukulalaiset matkasviiteistään. Prinssi Sulo muisti paikan jo entuudestaan ja paineli sängyn alle piil..siis viileään. 

Sulo: "Siis astelin majesteetillisesti sängyn alle, koska muistin entuudestaan, että siellä oli sopivan viileätä pörheälle, erinomaiselle, eurooppalaiselle täpläturkilleni."
Mamma: "Sanotaan sitten niin, Sulo."
Sulo: Siis prinssi uljas rohkea Sulo." 

Sitten oli kuningattaren ja prinsessan vuoro ja siitäpä sitten riemu syntyi. Kuningatar Namu pisti tassua koreasti toisen eteen ja paineli ympäri hoitopaikkaansa vatsan pyörähdellessä somasti puolelta toiselle. Prinsessa Noomi samoin, toki hieman kiinteämmin. Oli selvää, että oman palveluskunnan virkistysmatkan ajaksi valikoitunut hoitopaikka todettiin erinomaiseksi, kerrassaan erinomaiseksi, kiinnostavaksi ja mitä parhaimmaksi paikaksi kissojen olla. 

Sulo: "Laitatko siihen vielä, että mä olin sängyn alla vain, koska siellä oli niin ihanan viileää?"
Mamma: "Muruseni, olit siellä lähes 1,5 vuorokautta. Kävit vain asioillasi ja puskemassa isäntämiehen ja emännän. Herkkutikun kyllä hotkasit."

Sitten palveluskunta lähti. Hoitopaikasta tuli viestejä ja kuvatervehdyksiä kiitettettävällä tavalla. Oli selvää, että Namulla ja Noomilla oli kerrassaan täydellistä! Sulo sen sijaan oli....

Sulo: "Siis mainitsitko jo, että sängyn alla oli viileää?"
Mamma: "Kyllä, Sulo, kyllä mainitsin."

Kuvaterveisiä sain luvan julkaista täälläkin. Kuvatekstit Naukulalaisten omia. Kuvat hoitopaikan emännän Kirsin. 


Noomi: "Sä olit pakannu mun synttärilahjahuiskan!"

Noomi:"Ja siellä oli tosi hyviä leikittäjiä ."

Ja tosi hyvä lentävä matto! 

Ja erinomainen lämmin torni keskellä!
Miksei meillä kotona oo?!

Ja oma ovi! Miksei meillä oo?

Ja mä sain nukkua kainalossa!Ja siellä oli ihanan lämpimät lattiat!
Miksei meillä kotona oo?

Ja kaks kätistä rapsutusta!

Ja paperikassi! Josta oli sangat rikottu, ihan niin kuin pitääkin.
Mamma:"Ja tulikohan teille tästä vähän riitaakin?"

Ja täydellinen hylly saunassa, mulle!
Todellakin kuningattarelle sopiva.Sulo: "Sanoinko jo, että makuuhuone oli ihanan viileä?

No joo, kävin mä välillä heittää pienen rundin

Ja kun Naukulalaiset olivat olleet hoidossa kolme yötä ja kolme päivää oli aika hakea heidät kotiin. Sulo hölmistyi ensimmäisenä, Noomi keikisteli kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan ja kuningatar, kuningatar paineli KARKUUN.... Siis karkuun. Selväksi kävi, että hän olisi voinut jäädä omasta puolestaan pidemmäksikin aikaa. Vaan virkistäytyneellä palveluskunnalla oli sen verran ikävä, että kuljetussviittiin päätyi myös kuningatar, tai punainen pallosalama, kuten hänen uusi lempinimensä kuuluu. 

Kiitos hoitopaikan isännälle ja emännälle upeasta hoidosta, hemmottelusta ja vaivannäöstä! Ja Sulon herkkutikkuvaraston täydentämisestä! Jos se on meistä kiinni, niin tulemme toistekin! 

PS. Ja Yle Areenalta löytyy pieni ohjelma eurooppalaiskissoista. Juttu on kuvattu osittain lauantaina 11.11. Messukeskuksessa. Tässä viiden minuutin pätkässä on ihania kissoja ja ihmisiä, muiden muassa meidän Ruska-mummu ja Paula, Pinkkitassujen kasvattaja Mikko ja vilahdetaan siellä mekin Noomin kanssa pikaisesti. Pätkän voi katsoa täältä: 

https://areena.yle.fi/1-4294727


32 kommenttia:

 1. Tytöillä taisi olla oikea riemuloma, onneksi Sulo piti tassut maassa eikä riehaantunut hupsuttelemaan. Onhan toki viileässä mukavampi nukkua kuin takan lämmössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli todellinen riemuloma! Hassut punatabbyt rakastavat uusia paikkoja ja mikäs sen mukavampaa.

   Poista
 2. Oi-voi, eihän tätä voinut hihittelemättä ja pyrskähtelemättä lukea. Oli se hyvä, että Sulo kävi jo etukäteen tsekkaamassa itselleen vilpoisan paikan. Vai että punainen pallosalama ja Noomi-neiti! Nähtävästi oli vallankin viiden tähden hoitopaikka Naukulaisilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen paikka! Sopivan viileää, lisää tähän Sulo.

   Poista
 3. Ihana lomakertomus! Ihan hillittömiä naurunpyrskähdyksiä aiheutitte, :D

  VastaaPoista
 4. Aivan ihania vieraita. Ja kuningatar tiesi, että kaikki ovet eivät olleet vielä auenneet tutkimuksille. Ķesken kaiken piti lähteä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, tämän salaisen huoneen unohdin aivan kokonaan mainita! Namun oma erityispaikka. Kiitos vielä kerran erinomaisesta hoidosta!

   Poista
 5. Ihana matakertomus! Ja niin suloinen kainalossanukkuja, ja mikä autuas ilme yhdessä kuvassa selällään!
  Voi Sulo ♥
  Yhden virheen korjaisin. Toyota ei ole mikään kottero! Ihan niin kuin Sulokaan ei ole mikään arkajalka.

  VastaaPoista
 6. Se on hyvä kyn on kaikki hyvin kaksoisrapsutuksista viileisiin makkareihin 😄
  Jokaiselle jotakin!
  Mutta ootte te melkoinen kiljusen herrasväki tuossa paikasta a paikkaan b siirtymisessä 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan kyllä. Enempää ei autoon olisi mahtunut. Oli ihan kukkurallaan!

   Poista
 7. Kih hih, joo, rinssit tykkää viileydestä.

  VastaaPoista
 8. Hi hih, sä oot Sulo mainio! Vähän kiva lämpötorni ja kissanovi! Mihin se ovi vei? Pääsettekö sinne uudestaankin? - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovi vei huoneesta toiseen! Katsomme josko toistekin pääsisimme :)

   Poista
 9. ...:)) Mamma voi lähteä hyvillä mielin uudelleenkin virkistysmatkalle..:)

  VastaaPoista
 10. Onneksi Sulo löysit sopivan viileän paikan vierailullesi, eihän sitä kukaan reissussa halua hikistyä.

  VastaaPoista
 11. Voi miten hyvä hoitopaikka! Vai mitä, Sulo? Olipas yllättävä vetäytyminen herra Sulolta. Mutta pääasia etä kaikki pääsivät vähän virkistäytymään. Eri kuviot, sitten koti taas hyvä ja paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on ujo poika. Paitsi kotona ja mummulassa ja koirien kanssa.

   Poista
 12. Hyvinhän se loma on mennyt. Sulo tykkää ilmeisesti enemmän hämärähyssystä kuin leikistä ja rapsutuksista, heh.
  Kiitos linkistä, kiva oli katsoa.

  VastaaPoista
 13. Vai Punainen pallosalama :-D Se kuulostaa kirjan tai toimintaelokuvan nimeltä. Toimintaa kyllä epäilemättä on ollutkin.

  Ja mitä Suloon tulee, kaikissa valtakunnissa on operatiiviset henkilöt erikseen ja neuvoa-antavat johtohenkilöt erikseen. Johtajat eivät osallistu suoraan toimintaan, vaan vetäytyvät sivuun, jotta näkevät paremmin kokonaiskuvan. Ohjauskeskukset ovat usein sijainniltaan syrjäisempiä ja mielellään matalalla, jottei tulisi häiriöitä. Roolinsa kullakin. Mitä siitäkin tulisi, jos kaikki säntäilisivät holtittomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit. Kerrassaan erinomainen analyysi operatiivisista ja neuvoa-antavista. Ohjauskeskuksen on myös hyvä olla sopivan viileä, lisää tähän Sulo ja lähettää pusun Friedelle.

   Poista
  2. Pusu Sulolle! *purrrrrR* *pusk*

   Ohjauskeskuksessa on tosiaan hyvä olla sopivan viileää. Lämpimässä alkaa herkästi väsyttää tavattomasti, eikä neuvoa-antavien johtajakissahenkilöiden ole sopivaa nukahtaa kesken töiden. Mitä siitä sitten taas tulisi, jos operatiiviset henkilöt jäisi neuvoja vaille!

   Poista
 14. Voi Sulo kulta, kyllä minä ainakin uskon tuon sinun moneen kertaan sanomasi viestin. Tottahan tuo ihana täpläturkki on huoneissa kuuma ja sängynaluset ovat oiva paikka viilentää turkkia ja ehkäpä tuota hieman epävarmaa tunnetilaakin.
  Muista Sulo kulta, että olet kissa parhaimmasta päästä ja turkin viilennys on aina joskus se tärkein juttu. ❤️
  Punatytöt ravatkoon ja nauttikoot just kuin tykkäävät. 😊

  VastaaPoista
 15. Voi Sulo ei ois tarvinnu pelätä vai oliko sielä muka patterit liian lujalla? Meillä on koko kämpässä viileää eli varmasti viihtyisit täällä vai mitä, ilman siis sitä sängyn alustaa? ;)

  VastaaPoista
 16. Oooh, kissaovi! Aivan huippua! Ja selvästi tytöt nauttineet koko sydämestään. ♥ Oiskohan osasyynä se, että Sulon ollessa viilentymässä sängyn alla ei tytöilläkään ollut niin kuuma...? ;)))

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.