torstai 6. kesäkuuta 2019

Tuloksia

Namun laihdutusoperaatio

Sulo rakastaa herkkuja, herkkutikkuja ja muitakin herkkuja. Herra on varsinainen herkkupeppu. Herra on normaalipainoinen, komea kolli. Noomi ja Hertta rakastavat herkkuja myös, mutta suppeammin. Herkkutikuista eivät ymmärrä lainkaan. Namu, Namu rakastaa ruokaa. Erityisesti raksuja, mitä tahansa raksuja. 

Pinkkitassun P-pentujen asustellessa Naukulassa, oli Namulla (vapaa)pääsy penturaksuihin viimeisen kahdeksan viikon aikana, siis silloin kun pennut olivat valloittaneet koko asunnon. Namun paino oli jossain kohdin 6,1 kg. Kun pennut olivat lähteneet  ja talouteen hankittiin ruoka-automaatti , alkoi paino tippua. Kun näihin lisättiin vielä se, että raksut vaihtuivat Namulla metabolicraksuihin, oli voittoisa konsepti valmis. Namu kevenee kohti tavoitepainoaan sopivaa vauhtia. Olen punninnut Namun päivittäisen raksuannoksen. Sovitun annoksen (ja pienen ekstran lisäksi), Namu saa ihan sitä samaa ruokaa kuin muutkin. Ruokavalioon kuuluu sekä raakaruokaa (mm possua, nautaa, kalaa) että teollisia valmisteita. Nälkä ei Namua vaivaa, vaikka aamulla onkin mukava tulla herättelemään. Niin tehtiin vaikka tarjolla oli penturuokaakin. 

Puhuttaisko välillä sun painostas, mamma? 
Ruokavaliomuutoksen lisäksi täällä on lisätty leikkiä. Itse asiassa jos Namun motivaattoria mietitään, niin se on kyllä ehdottomasti leikki. Huiskan perässä painellaan kuin villeinkin pentu. Projekti jatkuu, mutta hyvällä tiellä ollaan. Kun kävin ostamassa raksuja tällä viikolla, oli Namu mukana. Tarkoitus oli saada paino samalta vaa'alta ja se vaaka näytti nyt lukemaa 5,7 kg. Tammikuun alusta paino on tippunut 400 grammaa. Se on sopivasti se, liian nopea painonpudotusn ei kissoilla saa ollakaan. 

Mikäli koet, että kissasi on ylipainoinen, kannattaa sinun neuvotella eläinlääkärisi kanssa painonpudottamisesta, ruokavaliosta ja sen muutoksesta. 10 kommenttia:

 1. Hienoa, Namu! Vaikka ei painoasi nyt niin kiva olekaan julkisesti puida. Mutta katsos, toimit esimerkkinä muillekin. Olet kyllä melkoisen painava, siis talvella olit samoissa lukemissa kuin Ransu! Musti on kyllä vielä vähän painavampi, mutta se onkin pantteri. Tsemppiä rutiinin jatkamiseen, vaikka tuo ei nyt edes sellaiselta kuulosta, että hirveästi tsemppausta tarvitsisi. Se on mahtavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on mennyt toistaiseksi todella kivuttomasti! Kiitos tsempeistä.

   Poista
 2. Hyvä Namu! Vaikka onkin epähienoa käsitellä kenenkään painoa julkisesti, on silti mukava kuulla onnistumisista! Ja painonpudostusjuttujahan on lehdet täynnä muutenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Namu on todellakin laittanut itsensä kesäkuntoon.

   Poista
 3. Namu on kuvissa kaunis. Rauha-emokin tykkää raksuista yli kaiken.

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.