maanantai 11. toukokuuta 2020

Kolme kissaa ja orava

Jännitysnäytelmä

Naukulaan on muodostunut tietty etäpäivärytmi. Aamutoimet normaalisti ja kun minä käyn töihin, siirtyvät Sulo, Namu ja Noomi aamupäivälevolle. Mitä nyt Noomi joskus käy leipomassa leukaani neuvottelupuheluissa. Hertan aika kuluu nyt pentujensa parissa.

Kun on ruokailun aika, menen alakertaan, avaan kissoille ikkunan tarhaan ja ryhdyn valmistamaan lounastani (siis lämmitän jotain mitä olen ostanut valmiina tai tehnyt viikonloppuna valmiiksi). Näin perjantainakin. 

Vaan mitä tapahtui? Tarhassa oli kummallista liikehdintää, joten keskeytin puuhani ja menin tarkastamaan tilanteen. Siellä oli kolme kissaa ja orava! Toki tiedossa on ollut, että talon välikatossa on oravilla pesiä ja joskus olen nähnyt oravan kurkistelevan tarhan yläpuolelta räystään alta kun olen pihalla puuhastellut. Joskus joku orava on kiipeillyt vanhan tarhan katollakin. Se mitä nyt on tapahtunut ja miten orava on päätynyt tarhaan on mysteeri. Luulen kuitenkin, että kyseessä on tämän kesän orava, joka on heitetty pois pesästä sureen maailmaan. 

Jossain kohdin orava päätyi tuon maton sisään, ainakin Sulon ja Namun elkeistä päätellen. 
Tässä kohdin puutuin tilanteeseen ja menin tarhaan minäkin. Kun olin nostanut kaksi kissaa sisään, pääsi orava livahtamaan jostain tarhan rakosesta ulos itsekseen. Sulo ja Namu eivät kyllä sitä millään menanneet uskoa, vaan kävivät uudelleen tarkastamassa josko maton sisältä vielä toinenkin orava löytyisi. 
No ei löytynyt, mutta seuraavana päivänä joku orava kiipeili taas tarhan verkossa. Tällä kerralla ulkopuolella. Ja se oli helpotus. Ainakin minulle. 

PS: Matto on nostettu rullalle tuohon, sillä kissat rakastavat hoitaa siihen kynsiään. Näköjään siinä voi tarvittaessa myös kiipeillä. 

13 kommenttia:

 1. Oi, oikea orava! Ja vielä häkin sisäpuolella; ylijännää!! Oravat on jänskiä, mutta ei olla koskaan päässyt tassuetäisyydelle - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 2. Olipas teillä oikein jännitysnäytelmä..:)

  VastaaPoista
 3. Loistava monitoimimatto, joka toimi myös oravanpoikasen pelastautumistunnelina! Melko jännää. Täällä on muristu tänä aamuna pihan poikki loikkineelle vielä osittain harmaalle jänikselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on kyllä monitoimitunneli. Kumpi pojista murisi? Molemmat? Vai olitko se sinä?

   Poista
  2. Haha! Musti. En tunnusta muuta.

   Poista
 4. Vautsi, teillä on ikioma lemmikki. Vai onko kurre teidän kaveri?
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
 5. Orava on sellainen kiipijä jota on aina hiukan myös pelättävä, onneksi kuitenkin kaikki päättyi hyvin eli orava pääsi pois ihan omia aikojaan.
  Oli tietysti hyvä vielä kerran tarkastaa mattokäärö, varmuuden vuoksi. 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne oravat aika pelottavia todella pitkine kynsineen!

   Poista
 6. Olittepa jännän äärellä! Me hauk... kattellaan kans kiinnostuneina oravia.

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.