lauantai 6. maaliskuuta 2021

Etätöitä kissataloudessa

Neuvottelupuhelut sun muut

Jokin aika sitten kyllästyin pitämään luureja korvissani työpalavereissa. Hankin kotiini pöydällä olevan konferenssikaiuttimen. Se on ollut käytössäni jo muutaman kuukauden ja töiden teko kotoa on sujunut hyvin. Paitsi, että. Se on ilmeisesti alkanut häiritsemään Hertan päiväunia. Päiväunet kun luonnollisesti otetaan jollain työhuoneen nukkumapaikoista.  

Anteeksi, anteeksi miten mä nyt tälleen myöhässä oon! 
Puheluhan alkoi jo. 

Viime viikolla Hertta on muutamaan otteeseen herättänyt itsensä umpiunesta ja tullut työntämään kaiutinta nenällään pois pöydältä. Vielä ei ole selvinnyt saako sen aikaan tietyn ihmisen ääni vai mahdollisesti puhuttu kieli. Jäämme seuraamaan tilannetta. 


Noomi on ollut tuttu näky videopalavereissa jo pitkään. Uusinta uutta on kuitenkin se, että hän mielellään majailisi minun ja tietokoneen välissä. Tai valvoisi hiirenkäyttöäni. Pitäisi sen tiukasti hallinnassaan. 


Työhuone on aamuauringon puolella ja se tietenkin tuo työntekoon muitakin ulottuvuuksia. 

Onneksi kuitenkin kauneusunet vievät noin 95% työpäivän kestosta. Ja onhan se hyvä, että lounastauolla kuitenkin saa ulkoilla ulkotarhassa. 

Leppoisaa lauantaita kaikille! 

(Postauksen kaikki kuvat otettu työtuolilla istuen)

14 kommenttia:

 1. Täällä palvelija myös haaveilee tuollaisesta kaiuttimesta. Eli teidän kokemuksen mukaan se häiritsee lakisääteisiä taukoja..? Eli meidän pitää estää moisen hommaaminen. Kiitos raportista.
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asioilla on aina puolensa ja puolensa. Jos palvelijalla on kuulokkeet korvilla, silloin teidän komentoja ei kuule niin hyvin. Sellaista vinkittää Naukulat.

   Poista
 2. Ihanaa seuraa! Vaikka vähän haastavaa :-D

  VastaaPoista
 3. Kaiutin on ihan ehdoton, meillä on ollut koko ajan. Tosin kuuluvuus voi olla joskus hieman haastavaa, kun kissa makaa sen edessä. Vastapuoli joskus ihmettelee outoa rahinaa 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olin silloin mykistänyt itseni kun Hertta työnsi sen pöydältä alas.

   Poista
 4. Mä oon käyttänyt ihan läppärin mikrofonia, kun headset on osoittautunut tuulella käyväksi. Kissa ilmestyy a i n a paikalle palavereihin ja tahtoo kuvaan. Mikki ottaa kehräyksen äänen hyvin ja työkaverit aina välillä toivovat hetken hiljaisuutta, jotta voivat kuunnella hurinaa.

  Silloin, kun teen töitä hiljaa itsekseni, ei kissaa paljon kiinnosta seuranpito. Ilmeisesti huomion määrä ei ole silloin riittävä ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös huomannut, että läppärin mikrofoni ottaa tosi hyvin kehräyksen. Ei ihme, että työkaverit toivovat hiljaisuutta sitä kuunnellakseen. Sehän on mitä rauhoittavinta.

   Poista
 5. Kännykän johdolliset korvanapit otettu käyttöön, kaiutin ei toimisi/mahtuisi pöydälle. Ja hiirimattona sellanen lähes koko pöydän kattava, jolloin hiirtä voi käyttää eri kohdissa pöytää kissasta riippuen; ergonomia on sitten eri juttu ;)

  VastaaPoista
 6. Jos olisi mahdollista, ottaisin töissä heti Skype/Teams palaverin, jossa olisi aiheena ainoastaan kehräys.
  Yrittääköhän Hertta merkata kaiutinta tutun äänen kuullessaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siitä Hertasta tiedä. Kokeeko äänet miellyttävinä kenties?

   Poista
 7. Lähityökaverisi ovat vertaansa vailla!

  Entisistä töistäni minä kaipaan erityisesti etätyömahdollisuutta. Aikanaan Friede osallistui usein Skype-palavereihin. Tosin toiset eivät sitä aina huomanneet, koska Friede oli paidan alla kenguroimassa.

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.