tiistai 30. maaliskuuta 2021

Sulo hampaanpoistossa

 ja mitä minä siitä opin

Sulolla oli eilen hampaanpoisto luottoeläinlääkäriasemallamme. Hampaanpoistotarve huomattiin hammaskivenpoiston yhteydessä helmikuun alussa. Yllättäen Sulolta oli paino tippunut 300 grammaa muutaman kuukauden sisällä, joten herralta otettiin myös verikokeet. Niistä ei löytynyt mitään ihmeellistä, kaikki oli viitearvojen sisällä. Olisiko sitten hammas vaivannut? Vai onko Namu delegoinut painonpudotusurakkansa Sulolle? 

Tärkeimmät uutiset Sulon sairaskertomuksessa löytyvät oheisista kuvista. Kotiin päästyään Sulolla oli karmaiseva nälkä. Eläinlääkäriaseman muonasta oli kelvannut vain kastike. Namu hoiti kuten edelliselläkin kerralla, silloin tosi Namu nuoli tassua ja nyt poskea ja päätä. Noomi ja Hertta olivat jälleen epäluuloisia. 

Polkasepa tää pölynimuri nyt käyntiin, mamma. 
Mä haluan jo kotiin. 

Nyt tarjoilen Sulolle seuraavat kaksi viikkoa märkäruokaa ja annan kipulääkettä noin neljän päivän ajan. Ja koska Sulo on klassisen musiikin ystävä, laitoin soimaan klassista. Se mitä minä tästä kaikesta opin, on että jos ennen lääkärikäyntiä tulee paastota, niin aika voisi olla jo aikaisemmin kuin kello 11 aamupäivällä. 

20 kommenttia:

 1. Voi sua Sulo! Mutta onneksi sulla on kotihoito! - Max

  VastaaPoista
 2. Me ollaan opittu tuo kantapään kautta. Kaikki paastoa vaativat ajat ovat klo 8. 😹
  Pikaista toipumista Sulolle, Sofi lähettää vertaistukihurinoita. ❤️
  Meillä ei ole tarvinnut antaa kipulääkettä kuin parina päivänä. Sitten kun ruoka maistuu hyvin ja riehu alkaa, niin lääke on lopetettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän! Sitä en kyllä ymmärrä, miksi minä varasin ajan klo 11. On kyllä ihmetyksen aihe varmasti vielä pitkään. Eilen täällä jo kirmailtiin Hertan kanssa, joten tänään ei kipulääkettä enää tule.

   Poista
 3. Onneksi tuo nyt takanapäin. Toivottavasti ei tartte nälkää nähdä eikä olla tokkurassa piiiiiitkään aikaan. Paranemisia Sulo ♥
  - Rokkimimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nälkää ei Sulo ole enää nähnyt (tuon pakollisen pikku paaston jälkeen), mutta raksut ovat kiusallisesti pysyneet pois Sulon omasta automaatista.

   Poista
 4. Ihana Sulo ♥
  Hihii, Namun voi hyvin kuvitella delegoivan painonpudotuksen Sulolle! Ihanaa, että Namu hoitaa kipeää poskea ♥
  Paasto on hankala juttu. Viimeksi meillä oli verikokeet iltapäivällä ja oli tosi kivaa pitää poikia paastossa puoli päivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että Sulon kadonneet grammat ovat hyvinkin päätyneet Namun kupeisiin.

   Poista
 5. Sympaattinen Sulo on niin ihana arvio. Minulle eräs lääkäri kirjoitti ”asiallinen nainen” ja se jaksoi minua naurattaa kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiallinen nainen ! Sepä vasta hieno diagnoosi onkin.

   Poista
 6. Paasto ei ole kiva juttu ollenkaan, äkkiä kilot ei kun grammat takaisin. Nerolta poistettiin myös alkutalvesta kaksi hammasta, kyllä ne olivat vaivanneet, sillä poiston jälkeen herra piristyi kummasti. Tsemppiä Sulo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että Neron vointi on piristynyt operaation jälkeen!

   Poista
 7. Pikaista toipumista, Sulo!❤️Hauskaa, että siellä kuunnellaan klassista. Onko Sulolla suosikkisäveltäjää? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulolla ei ole suosikkisäveltäjään, ainakaan en ole huomannut. Sulon syntymäkodissa oli päällä klassinen kanava radiosta, uskon sen vaikuttaneen Sulon sävelkorvaan.

   Poista
 8. Voi Sulo parka! Lääkärikäynnit ottavat aina koville. Nyt pitää Mamman pitää Suloa erityisen hyvänä ☺️💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Suloa onkin hellitty. Paitsi Noomi, jonka mielestä Sulo oli ainakin kolme päivää hyvin epäilyttävä tyyppi.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.