torstai 11. maaliskuuta 2021

Kissanpetien lukumäärä

Työhuoneessa

Edellistä juttua kirjoittaessani mietin, että työhuoneessa olevat kissojen nukkumapaikat olisi ehkä joskus laskettava. Siispä aloitetaan. 

Ovelta katsottuna vasemmassa etukulmassa on kiipeilypuu. Siinä on kolme tasoa ja alhaalla kaksi luolaa. Kirjahyllyssä sen yläpuolella on rottinkinen kori. Siis yhteensä kuusi nukkumapaikkaa. 

Pöydälläkin voi aina nukkua, jos eivät muut paikat miellytä, mutta ei nyt lasketa sitä mukaan tähän. Eikä työtuoliakaan, vaikka Sulo siinä välillä torkkuu. 


Työpöydän vieressä on tuo tukevarunkoinen peti ja sen päällä toinen kissanpeti. Lasken ne nyt vain tässä kohdin yhdeksi. Sitten on tuo Namun lempirottinkihuonekalu missä on sopivan pyöreä makuuosa. Sen vieressä korkea raapimatynnyri, jonka ylätasanteella nukkuu yläkuvassa Namu. Siinä on vielä kolme muutakin koloa. Kuvassa niistä näkyy vain alimmainen. Eli yllä olevassakin kuvassa on kuusi nukkumapaikkaa. 


Lisäksi kirjahyllyssä on alahyllyllä Naukulan pienin kuljetusboksi, 
jota luonnollisesti käyttää välillä nukkumapaikkanaan Naukulan suurin kissa, 
eli Sulo. Boksin yläpuolella on kori, jonka olen pedannut kissoja varten. Eli kaksi nukkumapaikkaa lisää. Sitten on vielä lattialla luola, jota Sulo esittelee. Luola on aikanaan hankittu Hertalle näyttelyyn. 

Eli yhdessä pienessä työhuoneessa on 15 eri nukkumapaikkaa kissoille, jos ei pöytää eikä tuolia lasketa. Ja kaksi on päällekkäin, joten niistäkin laskin vain toisen. En taida uskaltaa laskea mikä on koko Naukulan tilanne kissojen nukkumapaikkojen suhteen. Saattaisin järkyttyä itsekin. 

18 kommenttia:

 1. Meidän mielestä muutama uupuu vielä. 5 nukkumapaikkaa/kissa/tärkeä huone olisi meistä sopiva määrä. Eikä saa olla samanlainen nirso sen asian suhteen kuin meidän palvelija; mitä sillä on väliä jos jotain ei käytetä usein/ollenkaan.
  - Rokkimmimmit -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä? Katoavatko teidän nukkumapaikat jos niitä ei käytetä? Nehän voisivat olla ihan hyviä vaikka ensi vuonna.

   Poista
 2. Petejä ei voi olla liikaa! - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
 3. :-DDD Hihittelen täällä melkoisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. On syytäkin. Käsittääkseni sieltäkin löytyy yksi Naukulan entinen peti, siis mökiltänne.

   Poista
  2. Juu löytyy ja on Ransun suosikki edelleen :-)

   Poista
  3. Sehän tässä parasta onkin ♥

   Poista
 4. No, on siinä karvatassuille lepopaikkoja .:)

  VastaaPoista
 5. Kyllähän tuon verran nukkupaikkoja nyt jokaisella kissalla pitää olla! Jos tänään ei huvitakaan nukkua pesässä nro 1 tai 3, niin voi valita numeron 6. Seuraavana päivänä taas toisin päin. Ihan miten feng shui sattuu menemään tai korvien asento kertomaan.

  VastaaPoista
 6. Viimeinen lause. :D Lämpötila, vuodenaika, vuorokaudenaika, virkeysaste ym. vaikuttavat varmasti siihen, missä tuntuu milloinkin parhaimmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ehdottomasti. Siellä selvästi puhutaan kissaa.

   Poista
 7. Kissanpetien määrää on mahdotonta laskea, niitä on just niin paljon kun kissa itse haluaa.

  VastaaPoista
 8. Just huomasin, että meillä ei ole kissanpetejä kuin kaksi. Ja sitten on kaksi kiipeilypuuta, jossa on kyllä lepopaikkoja. Ja kuljetuskopat toki myös, niissäkin sopii nukkua, jos haluaa.

  Ja lasketaanko pesuvati kissanpesäksi, jos se on Artun suosiossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pesuvati lasketaan! Ehdottomasti. Täällä pojat taisivat harjoitella mikrokuvulla.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.