keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

Ei sitä voinutkaan syödä!

 Rönsylilja

Edelliseen postaukseen tuli kommentti Annelta jossa Anne kertoi rönsyliljan olevan kissoille myrkyllinen. Minä luulin toisin, mutta väärässäpä olin. Ei siis kannata antaa kissojensa syödä rönsyliljaa. Kaupan yrttihyllystä voi ostaa vaikka vehnänorasta tai sitten kasvattaa itse ohraa. Kukkakaupoissa myytävä sädekaisla, jota kissoille markkinoidaan, on erittäin myrkyllinen, kuten myös useimmat sipulikasvit. Kannattaa olla tarkkana! 

Rouva hyvä,
voisitteko sitten mennä kauppaan hankkimaan sitä vehnänorasta
kun kasvini on poistettu.
Että hopi hopi, rouva. 

 

6 kommenttia:

 1. Meillä ei saa vehnänorasta kaupasta, niin pitää sitten laittaa emäntä aina kasvattamaan sitä. Rönsyliljaa mekin pisteltiin joskus aikoinaan, kun päästiin siihen käsiksi, mutta emäntä hävitti sen kun ei tykännyt kun kukasta tuli muotopuoli. Ei huomattu myrkkyjä - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti rönsyliljasta on vähän eriäviä mielipiteitä. Niin tai näin, niin ei uskalleta ottaa riskiä.

   Poista
 2. Friedekin tuhosi rönsyliljoja, mutta muistaakseni tassutyöskentelemällä, eikä syömällä. Viimeisin talouden rönsyliljoista tosin paleltui vuonna 2011 muuton yhteydessä ja sen jälkeen niitä ei ole tässä taloudessa ollut. Olin tosin minäkin siinä uskossa, että ne eivät ole myrkyllisiä. Aina oppii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tassutyöskentelemällä lieneekin parasta aina olla kasvien kimpussa. On turvallisinta. Paitsi jo on nokkonen.

   Poista
 3. Se mitä minä olen rönsyliljasta kuullut on se ,että se ei itsessään olisi myrkyllinen , mutta on erittäin herkkä imemään itseensä ilmassa olevat epäpuhtaudet . Tästä voi sitten itse kukin vetää omat johtopäätökset oman rönsyliljan myrkyllisyydestä , mutta varmaa on se , että ei vara venettä kaada .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän sorttista on nyt tullut esille, mutta yritetään nyt pitää se silti pois Noksun ulottuvilta. Muut eivät siitä ole niinkään kiinnostuneita.

   Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.