maanantai 25. huhtikuuta 2022

Tiedotus

 Sairastuvalta

Tohtori Noomi

Tohtori Noomi kertoo viimeisimmistä päivistä näin: 

Mammahenkilö hakeutui hoitoon kurkkukivun, köhän ja kuumeen vuoksi. Teimme kaikki mahdolliset hoitotoimenpiteet mammahenkilön auttamiseksi. Yritimme pitää yllä päivärutiinia, Tohtori Namu hoiti sen nakertamalla potilaan sormia ja varpaita aamuisin klo 6.30. Eräänä aamuna tämä hoitotoimenpide piti tehdä jo vähän viiden jälkeen mutta silloin potilas ärähti jotain väärästä kellonajasta. Lisäksi olemme lämmittäneet, valvoneet ja olleet hiukan huolissamme siitä, että ohjelmaa ei viime päivinä ole juuri ollut. Köhä on ikävästi vaikeuttanut lämmitystoimia, kun sellaisen kohtauksen sattuessa tohtori Hertta tai allekirjoittanut on joutunut poistumaan potilaan rinnuksen päältä. 

Yhtenä päivänä kaupasta tuli mukavasti pahvilaatikoita ja niistä yhdessä oli sellaisia itse tehtäviä testejä. Siinä ei kuulemma tohtoreita eikä hoitajia sitten paikalle tarvittu ollenkaan. Yritettiin kyllä, mutta potilas oli asian suhteen taipumaton. Oli kuulemma itse tehtävä se testi. Näytti positiivista sitten. Tohtori Sulon mukaan se ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että meille tulisi lisää kissanpentuja. Oli erilainen positiivinen. 

Tohtori Noki-Noora järjesti potilaalle nopeustestin. Hänen vastaanottohuoneestansa tippui taulu seinältä aamu seitsemältä ja katsottiin kaikki kuinka nopeasti mammapotilas sai haettua imurin ja kuinka paljon lämmönnousua ja hikeä tämä yhden vastaanottohuoneen siivous aiheutti. Aiheutti niin paljon, että toista testiä ei ole tehty. Kaikki lasinsirut tuli kuitenkin hoidettua pois kiitettävästi ja ainoa haava tuli potilaan omaan sormeen. 

Nyt tilanne näyttää jo paremmalta ja on toivoa, että myös tohtorit saisivat jossain kohdin levätä ilman jatkuvaa valvonta- ja hoitotyötä. 

- Tri Noomi Naukula - 


13 kommenttia:

 1. Mammahenkilölle pikaista paranemista, ja onneksi hoitohenkilöstö ei enää lakkoile 😽

  VastaaPoista
 2. Mutta onneksi teillä on hyvä hoitajamitoutus, vaikka ihmispotilaan tuntien työ onkin erittäin vaativaa ja siitä tulee saada bonukset! - Pepsi

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuollaisella hoidolla on potilaan paras parantua nopeasti...

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti palveluskunta paranee pian.

  VastaaPoista
 5. Kiitokset Tohtori Noomi Naukulalle tarkasta ja kovin vaiherikkaasta epikriisistä. Mammaa on selvästi hoidettu huolella ja tarkasti. Ja vieläpä tuollaisena lähihoivana, meillä oli työterveydessä saatavilla vain etävastaanotto ja vain yksi lääkäri. Naukulan työterveyshuolto on loistavalla tasolla:D

  VastaaPoista
 6. Paranemisia mammalle ♥ Onneksi siellä on osaava hoitohenkilökunta paikalla ♥ Olisi se ollu hurrrrjaa jos mamma olisi sairastunut ja te olisitte olleet juuri silloin lakossa...

  VastaaPoista
 7. Hyvin voi kuvitella tässä kerrotut tapahtumat. Voisiko seuraavat nopeustestit siirtää myöhemmäksi!

  VastaaPoista
 8. Onneksi mammalla on hoitajia "hurumykkyy"! Paranemisen toivotukset sinulle.

  VastaaPoista
 9. Mutta sepäs olisikin erikoista, jos Mammasta tehty testi osoittaisi kissanpentuja olevan tulossa!

  Vaikka positiivisuus pääsääntöisesti hyvä asia onkin, tämä kyseessä oleva saisi kyllä mennä menojaan. Jäisi sekin tila sellaiselle tavalliselle positiivisuudelle.

  VastaaPoista
 10. Pikaista paranemista, Mamma N! Kyä sä tiätty äkkii paranetkin, ku talo vilisee tohtoreita.

  VastaaPoista
 11. Niin ja sekin piti vielä sanoa, että hyvä kun teillä on eri erikoisalojen osaajia, niin Mamma tulee varmasti hoidettua kunnollisesti ja kokonaisvaltaisesti. Namu on selvästikin neurologian alaan erikoistunut, hän tutkii toimiiko potilaan hermosto (jos sormien ja varpaiden nakerrus ei aiheuttaisi reaktiota, hermostossa voisi olla vikaa). Sulo sitten on tällaisiin kissanpentujensaamisasioihin ja sen sellaisiin erikoistunut. Noomi ja Hertta puolestaan ovat akuuttihoidon spesialisteja, ja pitävät huolen potilaan tarkkailusta ja yleisvoinnista ja siitä, että hänellä on mahdollisimman mukava olla (pysyy lämpimänä, hengittää hyvin jne.). Ja Noki-Noora on fysiatrian asiantuntija ja katsoo, että Mamman tuki- ja liikuntaelimistö on kunnossa (jos ei olisi, ei lasinsirujen siivous onnistuisi).

  Erinomainen moniammatillinen tiimi teillä!

  VastaaPoista
 12. Pikaista paranemista mammalle! Ihanat hoivaajat♥

  VastaaPoista
 13. Pikaista paranemista mammalle! Ihanat hoivaajat♥

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.