keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Tämä on mainos

muttei maksettu sellainen

Kesälomansa aikana on Mamma pyrkinyt entistä rivakammin pääsemään eroon kaikesta turhasta. Tänään vei matka kohti Helsingin Eläinsuojeluyhdistystä (http://www.hesy.fi/). Mukana läjäpäin vanhoja lakanoita, tyynyjä ja pyyhkeitä. Niistä saa Hesyn kissat hyviä makuualustoja ja vapaaehtoinen hoitoporukka hyviä rättejä. Niitä siellä nimittäin menee, sillä yhteen kissankoppiin käytetään yhtä rättiä ja sitten se lähtee roskiin. Näin vältetään tautien leviäminen Hesyssä. Mamma vei tavarat sellaisenaan ja jos joku intoutuu oikein auttamaan, voi rättejä leikata myös itse, kunhan muistaa että niiden tulee olla vähintään A4 kokosia. Hesyssä vastaanotetaan myös muuta tavaraa, ja se päätyy myyntiin Kulkukollin kirpputorille, josta saadut varat käytetään myös löytöeläimien hyväksi.

Tästä kaikesta saa oikein hyvän mielen.

Kannattaa myös tutustua Hesyn historiaan. Se tuo mukanaan monia yllätyksiä. Tiesitkö, että sen juuret juontavat jo 1800-luvun loppupuolelta? Tai että Zacharias Topelius on ollut sitä perustamassa?

4 kommenttia:

 1. Hyvä pointti, kiitos. Hassuu ettei ole itelle tullut mieleen kirjoittaa Hesystä, vaikka koko perhe on sieltä. Siis paitsi en mä. Mut löydettiin kiven alta.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Zepa! Ite kävin siellä joskus muutaman kerran töissä kunnes se piti lopettaa (elämäntilanne ja sit se kissa-allergia), mut onneks voi auttaa muuten. Lahjoituksilla ja levittämällä sanaa. Kävin siellä joskus 4-5 vuotta sitten ja silloin siellä oli yks vähän Mustan näköinen. Oli tosi arka ja pelokas.

  Vai että kiven alta... HEHE :D

  VastaaPoista
 3. Oi hitto, Topelius oli siis HYVÄ JÄTKÄ!

  VastaaPoista
 4. Joo. Topelius oli eri hyvä jätkä :D

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.