keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

Kissaharrastuksen toinen puoli

Se surullisempi puoli elämää

Täällä Naukulassa on aikanaan tehty päätös pitää yllä kepeää linjaa, sellaista jossa lukijalle tulisi arkisten murheiden ja kiireen keskellä iloa. Aina ei kuitenkaan voi olla kepeä ja iloinen, välillä on tuotava esille myös se toinen puoli. Se surullisempi puoli elämää. Kuten niin monessa muussakin ikävässä, on ihmisillä tässäkin roolinsa. Puhun nyt hylätyistä kissoista, puhun kodittomista ja kissoista, jotka ovat päätyneet kissapopulaatioihin. 

Kuulun sekä Eläinsuojeluyhdistysten kummeihin että Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistykseen.  Olen järjestänyt hyväntekeväisyystempauksia edellisessä työpaikassani ja kuljettanut lahjoituksia Hesylle. Kannatan lemmikkien sirutusta ja haluan, että eläinsuojelurikoksista saadaan suurempia tuomioita. Tunnen tuskaa joka päivä siitä, että jossain on kissa tai muu eläin jota kohdellaan kaltoin tavalla tai toisella. 

Rakas, jo edesmennyt kissani, Helmi Orvokki Naukula oli Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksestä. Helmin emo ja pentue oli tuotu sinne Kouvolasta, jonka eläinsuojeluyhdistyksen tilat olivat täynnä. Ja nyt on taas se aika vuodesta kun yhdistysten tilat täyttyvät, vapaaehtoiset raatavat pitääkseen suojaan saaduista kissoista huolta ja loukuttaakseen muita. Tarvitaan lääkkeitä, matolääkkeitä, ruokaa, hiekkaa ja vaikka mitä. 

Myös kissanäyttelyiden yhteydessä on yleensä paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen esittelypöytä, jonne voi viedä lahjoitukisia tai muuten kysellä aiheesta. 

Miten sinä voisit auttaa? 

Asiallisia ja hyviä kirjoituksia kissoista, eläinsuojelutyöstä ja sen tilanteesta Suomessa  löydät oheisten linkkien takaa: 

https://www.sey.fi/ajankohtaista/tiedotteet/1153-karanneiden-ja-hylaettyjen-lemmikkielaeinten-maeaerae-loeytoeelaeintaloissa-laskenut-apua-tarvitsevien-kissojen-maeaerae-silti-kasvussa-elaeinsuojeluyhdistyksissae

https://www.sey.fi/julkaisut/tilattavat-esitteet/hyvinvoiva-kissa-opas

sekä ystäväni Trio Miumaun ja Nilssonin Tarun kirjoitus kissabloggaritapahtumasta Kissakoti Kattilaan: 

http://triomiumau.blogspot.com/2019/07/kissakoti-kattila.html


Tiedän toki, että vakiolukijani ovat tietoisia asioista ja tuntevat kanssani samaa tuskaa, mutta ehkä joskus kirjoitukseni tavoittaisi jonkun muunkin. Jonkun jonka silmät avautuisivat ja joka liittyisi joukkoon ja lähtisi muokkaamaan ihmisten ajatuksia ja toimintatapoja uuteen ja parempaan. 

Kiitos, että luit tämän. Kiitos, jos sain sinut ajattelemaan asiaa. 

9 kommenttia:

Kur! Kiitos kommentistasi.