sunnuntai 19. heinäkuuta 2020

Ensimmäinen tarkastus

ja se siru

Keskiviikkona kävimme eläinlääkärintarkastuksessa. Pojat saivat rokotuksen ja sen sirun (mikä pitäisi olla pakollinen muillekin kuin rotukissoille). Lyhyt automatka sujui omassa kuljetuskopassaan ja Hertta-emo oli tukena ja turvana toisessa kuljetuskopassa. Matka sujui hyvin, niin myös tutkimukset. Kukaan pojista ei ihahtanutkaan, ei sirutuksessa, eikä rokotuksessa.  

Arttu. 

Pena. 

Milo. 

Artunkin piti katsoa hännän alle ja ihmetellä mitä sieltä piti etsiä.
(Tunnusteltiin kivekset) 


Yritin etsiskellä netistä tietoa eri eläinlääkäriasemilta kuinka paljon kissan sirutus maksaa. Osa kertoi hinnan, osa ei. Jäin pohdiskelemaan tätä. Olisiko mahdollista, että jos kaikki Suomen eläinlääkäriasemat ilmoittaisivat sirutuksen hinnan, kuluttajat löytäisivät tiedon helposti ja pystyisivät tarkastamaan kuinka paljon se sirutus oikein maksaa? Niin ettei kukaan pystyisi väittämään, että kissaa ei ole sirutettu sen sirutuksen kalliin hinnan vuoksi? Pitäisikö olla yhteydessä eläinlääkäriasemiin? Mikä olisi paras keino? Mitä kaikkea me, sinä ja minä, voisimme tehdä mielikuvan muuttamiseksi? 


11 kommenttia:

  1. Söpöt ja reippaat kisut ;) Mitä hintoihin tulee, niin varmasti olisi hyvä, jos olisi jo etukäteisesti julkista tietoa...

    VastaaPoista
  2. Onpa reippaita pieniä poikia, jos on söpöjäkin.

    VastaaPoista
  3. Onpa iloisen näköisiä potilaita 😻.Halusin Nerolle sirun kun se oli pentu, silloin ei ollut rekisteriä maatiaisille ja eläinlääkärin mielestä sirutuksesta ei näin ollen olisi hyötyä. Nyt asia on muuttunut ja maatiaiskissankin voi siruttaa ja rekisteröidä. Eläinlääkärin mukaan: sirutus ei maksa paljoakaan, silloin 10 €, jos se tehdään muun toimenpiteen yhteydessä. Jos meenee hakemaan pelkän sirun tulee päälle muut käyntimaksut. Eli kätevintä lienee siruttaa vaikka rokotuksen yhteydessä. Tietysti jokainen eläinlääkäriasema kertoo hinnan kysyttäessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tosiaan sirutuksessa on tapahtunut muutoksia ja sen puolesta on kampanjoitukin.

      Poista
  4. Hyvä kysymys sirusta! Mustillahan ei ole sirua, en tajunnut silloin, kun se oli pieni, ja kun havahduin asiaan, oli se jo niin iso... mutta välillä asia tulee mieleen. Toki isonkin kissan voi siruttaa, ja pitäisikin!
    Söpöliinit, voi Arttua! ♥

    VastaaPoista
  5. Hyvä pojat! Ylätassut teille reippaudesta.

    VastaaPoista
  6. Reippaat pienet, vau! :) Hinnaston olisi tosi hyvä olla kyllä esillä ja minusta eläinlääkäriasemienkin olisi hyvä sivuillaan korostaa sirutuksen tärkeydestä bannereissaan. Leviää sitten tieto ja ihmiset osaavat paremmin vaatia sirutuksen kuuluvan ostohintaan. :)

    VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.