lauantai 15. elokuuta 2020

Kissanomistaja, apuasi tarvitaan!

 Kissatutkimus

Meitä kissabloggaajia on lähestytty Hannes Lohen Koirien ja kissojen geenitutkimusryhmästä Helsingin yliopistolta. Tutkimustyössä selvitetään kissojen (ja koirien) käyttäytymisen vaihtelua, rotueroja ja ympäristötekijöitä. Osana tätä projektia on viime vuonna käynnistetty kissojen persoonallisuuskyselyn.

Persoonallinen Pena on muuttanut torstaina uuteen kotiin. 

Tällä hetkellä tavoitteena on kerätä mahdollisimman suuri ja kattava aineisto, koska tulevana syksynä aineistoa pitäisi alkaa analysoida. Aiempi kissatutkimus johti mm. vieroitusiän nostamiseen 14 viikkoon Kissaliitossa, joten jos siellä onnistutaan kerämään riittävän iso aineisto, tutkimuksella on käytännön merkitystäkin.


Toiveena siis on, että mahdollisimman moni kissanomistaja täyttäisi kyselyn. 

Tietoa tutkimuksesta löytyy täältä: Kissojen persoonallisuustutkimus 

FB-n kautta löytää lisätietoa ja tarvittaessa voi olla yhteydessä myös tutkijaryhmään sähköpostitse osoitteeseen:  lohi-kaytostutkimus(at)helsinki.fi


Olisi ihan huippua, jos mahdollisimman moni vastaisi! 


Meillä on kannettu kortemme kekoon ja vastaukset on annettu Sulosta, Namusta, Noomista ja Hertasta. Vielä on aikaa 7.9 asti kirjata ylös vastaukset myös edesmenneistä kotikissoistani. 




2 kommenttia:

  1. Täällä luettiin Tarun muutama päivä sitten tekemä blogijuttu aiheesta ja osallistuin Mustin ja Ransun verran. Ransu auttoi makaamalla näppäimistön päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee! Hyvä Saila. Ransu on auttavainen, se on selvä se. Musti ehkä mietiskeli syntyjä syviä.

      Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.