perjantai 9. heinäkuuta 2021

Siisti neiti

 Vessakäyttäytymistä 

Kissat ovat siistejä. Asiat tehdään vessaan ja peitellään kauniisti päälle. Perussääntö on se, että vessojen lukumäärä on kissojen lukumäärä plus yksi. Täällä on kissojen lukumäärä plus kaksi ja vessoja myös siivotaan ahkerasti, vähintään kerran päivässä. Näyttää siltä, että eri vessoihin tehdään eri asioita ja myös sillä kohdalla on merkityksensä. Aamuisin vessojen siivouksen jälkeen alkaa yleensä uusi vessakierros. Kaikki käyvät yllättäen ilmaantuneilla asioillaan ja minä sitten siivoan kaikki uudelleen. 
Talon suurinta kissaa eli Suloa ajatellen hankin tuollaisen ylhäältä auki olevan mallin ja luonnollisesti sitä käyttää sitten talon pienin kissa eli Hertta. Hertta on asiointinsa jälkeen erityisen huolellinen. Hiekkaa kuopsutellaan antaumuksella ja pitkään. Sitä kuopsutellaan myös vessan ulkopuolelta sekä liukuovesta että kaapin seinästä. Ei jää epäselväksi kuka on käynyt asioilla. 

10 kommenttia:

 1. Teillä on vessa-asiat erinomaisella mallilla. Ei pääse syntymään jonoja kiireisempäänkään aikaan. Meillä on talvisin yksi sisävessa ja sitä käytetään ehkä pari kertaa kaudessa, ulkovessa on suositumpi. Kissat ovat uskomattoman siistejä eläimiä.

  VastaaPoista
 2. Hertta putsaa omat tassut ja ympäristön, niin sitä pitää 😹
  Mikä siinä muuten on, että aamulla käy juurikin noin, sama meillä 😂 Heti, kun laatikot on käyty läpi, niin pitää päästä asioille. Siirsin kesäksi yhden laatikon partsille (meillä on 2+1) ja siitä on tullut ihan ehdoton suosikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on jokin kiitos? Että taas voi asioida!

   Poista
 3. Meilläkin on 2+1 lähtevän tavaran terminaalia, mutta niistä käytetään pääsääntöisesti yhtä. Figo ei käytä koskaan muuta kuin yhtä tiettyä ja sielläkin on tarkka paikka, minne kukin asia on toimitettava.

  Hertta on opettanut myös poikansa peittelemään kunnollisesti. Alkuun ihmettelin, että mitä kumman hitua, sellaista kuidun näköistä, on hiekkalaatikossa. Sitten ymmärsin, että laatikon ylälaidassa on sellaiset tuuletusreiät ja niissä suodatinkankaan palat. Arttu kuopsuttelee niin korkealta, että suodatinkankaasta lähtee kuituja laatikon puolelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, oppi on siis mennyt perille! Hyvä Arttu!

   Poista
 4. Kissojen vessakäyttäytyminen on kiehtovaa. Musti myös peittelee huolellisesti joka suunnalta. Sen sijaan Ransu ei vaivaudu peittelemään lainkaan, ei sisävessassa ainakaan, ulkona kyllä hieman näennäisesti. Mutta sisävessan mamma siivoaa kumminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ransu :D Mamma hoitaa, niin miksipä sitten vaivautua!

   Poista
 5. Ylätassut Hertta! Mä oon meidän talon ainut siisti kissa. Palvelusväkin sanoo aina, että kuulee kauas koska mä oon käyny...
  - Pate -

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.