maanantai 7. elokuuta 2023

Hertan kuulumisia

Viime viikolta

On asioita, joita jännitän ja yksi niistä on tyttökissojen sterilointi. Siihen kuitenkin kuuluu monta jännitettävää kohtaa, kuten nukutus, toipuminen ja vielä sitten se haavan suojaaminen seuraavan viikon ajaksi. 


Loman alettua viime viikolla, oli heti toisena lomapäivänä vuorossa Hertan sterilointi. Matka luottoeläinlääkäriasemallemme (Catvet, Helsingissä) sujui hyvin, eikä Hertta tällä kertaa päättänyt pissata kuljetusboksiin. Koska kasvattajan toiveesta Hertalle tehtiin myös sydänultra, niin ensin piti mitata verenpainetta hännän tyvestä. Se sujui näpsäkästi. Heti kun Hertan kuljetusboksin ovi avattiin, Hertta katsoi vasemmalle (siellä olin minä) ja oikealle (siellä oli uusi ihminen hurmattavaksi) ja paineli hoitajan kainaloon höpöilemään. Siinä mielessä helppo homma, mutta millään ei olisi Hertta meinannut pysyä paikallaan. 

Seuraavaksi Hertan kainalosta ajeltiin karvat, jotta sydänultran tekeminen onnistuisi. Onnistuihan se ja itse ultrauksen aikana Hertta leipoi pipareita etutassuillaan. Sydän on kunnossa, joten ei huolta sen suhteen. Sitten poistuin ja palasin noutamaan Hertan muutaman tunnin kuluttua. 


Toimenpide oli suoritettu onnistuneesti ja kaikki hyvin. Tonttupuku oli saatu päälle haavaa suojaamaan hyvin ja kotimatka alkoi. Vaan kuinka sitten kävi? Se selviää huomenna! 

8 kommenttia:

  1. Hetkinen, eläinlääkärissä kuuluu olla kauhuissaan eikä leipoa! - Max

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siellä sopii leipasta pari keksiäkin! t. Hertta

      Poista
  2. Ai, sulle tuli ny sitte kesämassu. Ja kainalot. Toivottavasti oot saanu tehtyä tonttupukuun tuuletusaukot, niille on käyttöä näin helteellä. Toipumisia!
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tonttupuku lähti, vaikka ennätys tulikin. Oli päällä n kolme tuntia.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Äippä sanoo nyt murrrr, nyt tuli (toisenlaiset) valjaat ja töttörö.

      Poista
  4. Hih, puvulle taisi käydä just niin kuin me instassa veikattiin 😹

    VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.