lauantai 12. elokuuta 2023

Ja kuinkas sitten kävikään?

Hertan kuulumisia - osa 3 

Kuvittelin pääseväni Hertan steriloinnin kanssa helpolla ja huokaisin liian aikaisin. Aluksi haava ei kiinnostanut lainkaan, sitten se alkoi kiinnostamaan ja sitten se vasta alkoikin kiinnostamaan. 

Tuossa kiinnostusvaiheessa laitoin Hertalle kaulurin kiinni toisiin valjaisiin. Valitettavasti en kuitenkaan ymmärtänyt, että minun olisi lisäksi pitänyt vielä tehdä jonkinlainen lisäviritys. Kun heräsin keskiviikkoaamuna, oli Hertta sängyn alla, kauluri oli auennut ja oli kuin Drackulalla ikään. Hertalla suora pääsy haavaan ja sitä olikin sitten työstetty mitä ilmeisemmin koko yö. Minä peruin kaikki suunnitelmani, laiton viestiä kissaklinikalle ja olin siellä jonottamassa hyvissä ajoin ennen aukioloaikaa. 

Klinikalla todettiin, että sisimmät tikit olivat onneksi vielä kiinni, mutta päällimmäinen haava oli auki. Hertan vatsaontelo huuhdeltiin ja hänelle laitettiin dreeni, jotta kaikki ylimääräinen pääsee haavasta pois. Lisäksi Hertalle tuli viikon antibioottikuuri (2 tablettia 3 kertaa päivässä), kipulääke sekä suolaliuoksella haavan huuhtelu. Olin käynyt ostamassa pienemmät valjaat ja kauluri teipattiin niihin kiinni. Niin, ettei niitä sivulla olevia väkäsiä saisi enää auki. Teipin pää jäi kuitenkin kaulurin sisäpuolelle ja siinä olikin Hertalla sitten kova työstäminen ensimmäisenä yönä. 

Perjantaina poistettiin dreeni ja vatsaontelo huuhdeltiin uudelleen. Lääkekuuri jatkuu. Tämän perjantaisen käynnin jälkeen Herttaa väsytti kovin ja osan päivää olenkin ollut Hertan kanssa makuuhuoneessa suljettujen ovien takana, jotta kukaan muukaan talouden kissoista ei pääsisi Herttaa hoitamaan. Yöt olemme viettäneet myös yhdessä. Lisäksi Hertan kauluri on nyt teipattu kahdesta eri kohdasta kiinni valjaiden kaulapantaosuuteen ja lisäksi niin, ettei teipin katkaisukohtia ole kaulurin sisäpuolella. 



Ruoka Hertalle on onneksi kuitenkin maistunut, kädestä tarjoiltuna toki. 

Täällä me sitten ollaan, visusti kotona. Onneksi on loma. 

12 kommenttia:

  1. Kun mammalta kysytään mitä teit lomalla.. niin vietit laatuaikaa Hertan kanssa 😸

    VastaaPoista
  2. No voi Hertta... sulla on ollu oikein kovinkin rankka toipuminen leikkauksesta. Toivottavasti paranet pian ja saat olla muitten mukana. Ai juu, muista pyytää jatkossakin ruoka tarjoiltunu, älä siitä etuudesta vaan mee luopumaan.
    - Rokkimimmit -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki saavutetut edut pysyvät täällä toki jatkossakin. Jos niin halutaan.

      Poista
  3. Voi Herttaa. Ei ole helppoa Hertalla, jos ei Mammallakaan. Vessassa käyntejä pitää varmaan myös avustaa, näin on ainakin ollut minun poikieni ja vessojeni kohdala. Se kaulurin reuna kun tuppaa jumittumaan kaikenmaailman paikkoihin. Pikaista ja hyvää paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vessaan Hertta on onneksi päässyt itse, kuten myös sängyn alla olevaa luolaan ja täysinäiseen vaatekomeroon. Kiitos Saila!

      Poista
  4. Voi Hertta, kun aiheutat Mammalle sydämentykytyksiä! Onneksi neuvokas Mamma ja lääkärit ovat hoitaneet sinua hyvin. Toipumisia ja tsemppiä edelleen molemmille t. Pihla ja palvelijat

    VastaaPoista
  5. Voi sentään. Paljonpa joudut antamaan kissalle pillereitäkin. Itselleni juuri tuo tablettien anto on kauhistus, vaikka kuurit ovat olleet suppeampia. Viimesyksyinen potilaani ei ollut yhtään halukas nielemään epäilyttäviä lääkeitä, vaan jouduin hälyttämään apuvoimia paikalle aamuin illoin, mutta onneksi haava sai olla rauhassa puvun alla (kaulurin kanssa ei tultu toimeen). Tämänkeväinen hammaspotilas oli suostuvaisempi - vaikka toki yksi tabletti löytyi lopuksi kiukaan alta. Onneksi Hertta syö, sekään ei ole itsestäänselvyys.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pillereiden anto onneksi sujuu hyvin. Ei se Hertasta mukavaa ole, mutta onneksi se luonnistuu.

      Poista
  6. Voi että mikä epeli tuo Hertta on. Siinä sitten mamma syöttää toista kädestä ja toinen ohjelmoi mamman loman. Onneksi sentään ruoka maittaa ja Hertta pystyy omatoimisesti käymään hiekkalaatikolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tosiaan mennyt loma aikalailla tähän. Kun nyt vielä saisi sen kaulurin pois!

      Poista

Kur! Kiitos kommentistasi.