keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joululahja

Linnunruokakranssi

Löysin Kotivinkin arkistoista tällaisen helpon ohjeen. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja.... Sitten tulikin pieni ongelma. Miten murskaan kranssiin tarvittavia maapähkinöitä? Onneksi on kohtuullinen määrä mielikuvitusta ja asia ratkesi. Pähkinät muovipussiin, puukengät jalkaan ja tarpomaan. Onnistui hyvin!

Nyt on kranssi viileässä kovettumassa ja jännityksellä odotan mitä siitä sitten tulee. Tarkoitus olisi antaa tuollainen lahjaksi vanhemmille sekä tädille. Saas nähdä miten käy.

Helmi ei luonnollisestikaan ymmärtänyt yhtään sitä, että heti kotiin tultuani ryhdyin muihin kuin kissansilityspuuhiin. Nyt on tuo hetkellinen hairahdukseni anteeksiannettu ja vierestä kuuluu kova kehräys. Olenkin miettinyt pitäisikö tuota kehräystä yrittää desibelimittarilla mitata? Kaikenlainen mittailu kun on tuntunut olevan kovin suosittua puuhaa! Toisikohan joulupukki desibelimittarin tuota tarkoitusta varten? Jos oikein nätisti pyytäisi?

On muuten harvinaisen vaikeaa kirjoittaa, kun Helmin häntä hyppelehtii näppäimistöllä. Kuvassa takajalat tietokoneen vieressä. Vastaava on siis tapahtunut aikaisemminkin...Ei liene yllätys.

8 kommenttia:

 1. Voi mitkä tassut! Kuin pumpulipallot! Mahtaa olla pehmoiset ♥ ♥

  Pähkinänsärjentään sen verran, että puukenkä on jokanaisen yleistyökalu ja sangen hyödyllinen monessa asiassa (lisäksi ne on hyvät kengät) :D

  VastaaPoista
 2. Varmasti kranssi maistuu pikkulinnuille jos siihen tuli auringonkukansiemeniä pähkinöiden lisäksi. Ne tuntuvat olevat suurinta herkkua. (Pitääkin tutustua enemmän noihin Kotivinkin tee-se-itse juttuhin.)

  VastaaPoista
 3. Puukengät on todella hyvät, paitsi kerran kun huomasin olevani ajamassa kaupunkiin suoraan palaveriin saaripuukengät jalassa, jotka olivat vieläpä eripariset. Nolotti!
  Helmin tyylistä pitäisikin ottaa siis mallia. Aina yhtä samanpariset, ihanat ja kauniit jalkineet.

  Voi Helmi, onneksi hän osaa pitää asioiden tärkeysjärjestyksestä kiinni. Mamma on näköjään hairahtuvaista ja häilyväistä lajia.
  Olen muuten joskus saanut joululahjaksi sykemittarin, mutta kun en yhtään harrasta moista lajia enkä mitään muutakaan urheiluun viittaavaa. Käviskö se teille lahjaksi? Voisit mitata miten paljon Helmin kehräys nostaa, tai todennäköisemmin laskee, sykettä?

  VastaaPoista
 4. Tuo Sailan idea sykemittarista kuulosti aika sopivalta. Pitäähän Mammaakin välillä mittailla ja Helmin kehräyksen vaikutusta Mammaan. Helmillä on perin hellyttävät tassut. Hyvää joulua Helmille ja Mammalle!

  VastaaPoista
 5. Kissatieteen vankkumattomina ystävinä kannatamme ehdottomasti desibelimittausta koko valtakunnan voimin! :D

  VastaaPoista
 6. Ihana joululahja sekä sen saajaa että pikkulintuja ajatellen! Laitathan kuvan valmiista kransseista lukijoiden nähtäväksi? :)Ihanaa Joulua Naukulaan!

  VastaaPoista
 7. Kiitos kiitos kiitos! Ootte ihania koko naukulan väki! Postilaatikolla kävin :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista! Puukengät ovat todella hyvä työkalu, Helmin söpösistä tassuista nyt puhumattakaan!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.