maanantai 2. tammikuuta 2012

Pähkinöitä

ja kissanruokaa

Minä tyttö olen pistellyt poskeeni joulun ja uuden vuoden tienoilla suuret määrät pähkinöitä. Niin paljon, että voisin ajatella jopa pähkinätöntä tammikuuta (paitsi että juuri äsken söin pari kourallista maapähkinöitä).

Kun minä syön pähkinöitä, on Helmi mielestäni hieman huolestuneen oloinen ja tulee viereen kerjäämään. Niinpä sitten olen päätynyt sellaiseen ratkaisuun, että pähkinäkipon vieressä on aina muutama raksu. Vielä ei ole mennyt "raksut" sekaisin ja vääriin suihin.

Kuvitteleekohan Helmi minun pistelevän napaani kissanraksuja, vai mistä kyse?

14 kommenttia:

 1. Jos Mamma kerran herkuttelee, niin on Helminkin saatava niitä herkkuja... Oli ne sitten mitä olivatkaan. Tuo olikin viisas veto: Pitää pähkinäherkkujen vierellä kissannameja/raksuja. Ja se on vieläpä erittäin kohteliasta.

  VastaaPoista
 2. Haa, on ne aika samannäköisiä! Olen itse niin hajamielinen, etten tuollaista uhkapeliä uskaltaisi kokeilla. Tai ei kai ne kissanraksut ole ihmiselle myrkyllisiä, mutta pähkinät ehkä kissalle (paitsi että se ei varmaan söisi suolapähkinöitä). Suolapähkinöihin tulee älkötys aika nopeasti, ovat niin rasvaista ja täyttävää tavaraa! Pitäisikin siirtyä niihin, mun himoni ovat juustonaksut ja raffelit, niitä voi syödä vaikka kuinka paljon, ei tule raja vastaan, vaikka pitäisi.

  VastaaPoista
 3. Meistäkin tuo on hyvä ratkaisu(ainakin tieystä osasta), nyt meillä vaaditaan raksuja sekä suklaa että hedelmäkipon viereen:D

  VastaaPoista
 4. Huvittaa suuresti ajatus siitä, että ihmisellä menee raksut suuhun pähkinöiden sijaan. Sitä vahinkoa ei varmastikaan toista kertaa tapahtuisi. Oikein loistoidea muuten tuo "molemmille rouskutettavaa"

  VastaaPoista
 5. Onpa huomaavaista Helmiä kohtaan, että hänellä on omat "pähkinät".

  VastaaPoista
 6. Myrsky: Mammalla herkut ja Helmillä diabetes-raksut! Hyvin maistuu.

  Saila: Suolapähkinöitä täällä menee harvemmin, noita tavallisia maapähkinöitä enemmän. Juustonaksut jees ja raffeleista en ole kuullutkaan!

  Mustakissa: Siihen vaan viereen istumaan ja herkeämättä tuijottamaan, niin saattaa raksut ilmestyä teidänkin mammanne herkkujen viereen:)

  Lissu: Lupaan tunnustaa heti jos erehdys sattuu! Ei mutta oikeesti tuo pähkinälakko on kyllä aloitettava...

  Paula: Ainakaan Helmin vaativaa ja ihmettelevää katsetta ei voi olla huomaamatta!

  VastaaPoista
 7. Kyllä ne kissit taitaa luulla että henkilökunta popsii heidän eväitään. Meidän kissi katsoi silmät ymmyrkäisinä paheksuen, kun muromysliä kuppiini kaadoin ja aloin lusikalla niitä rouskuttelemaan :) Piti antaa murokuppi haistettavaksi tarkkailijalle, sitten vasta huoli laski.

  VastaaPoista
 8. Myös meidän nirso-neidin on saatava haistella ja todeta itse, etteivät ne mammankaan ruoat mitään (kissan)herkkuja ole.

  VastaaPoista
 9. Helmi on taas tarkkana! Hän valvoo, että Mamma syö pähkinöitä asiallisesti. Muutama valvontaraksu nyt ei vielä mene virkakissan lahjonnan puolelle, joten tässäkin mielessä mennään asiallisesti. Tai ehkä Helmi antoi vinkkiä, että välillä voisi vaihtaa esim. saksanpähkinöihin (on muuten herkkua ja terveellistä), jolloin harmillinen raksuihin sekaantumisvaaraa voitaisiin helpommin välttää.

  VastaaPoista
 10. Mitähän mahtaisi Helmi sanoa, jos tarjoaisitkin sille pähkinöitä ja heittäisit kissannamit omaan suuhun? Tosin saattasi siinä mammankin naama venähtää :D

  Toimivan kuuloinen järjestely kyllä.

  VastaaPoista
 11. Meillä ei syödä pähkinöitä kun yksi ihminen kuolisi, mutta kun karkkipussi rapisee on tarkastusjoukko aina paikalla ja nenut vaan värisee kun haistellaan...

  VastaaPoista
 12. "i'm on sea food diet - I see food and I eat it" mutta varmaan kissanraksun haju tulisi vastaan ennenku raksu oli mun suussa.. Toivottavasti. Toki raksujakin on maistettu eikä maisteta toiste. Piti vaan tarkistaa mitä lapset syö. Köh.

  VastaaPoista
 13. Varsin uhkarohkeaa todellakin (toteaa eräs, joka eilen hamusi kissanraksupussia kun mysliä oli tarkoitus ottaa)

  VastaaPoista
 14. Kiitos kommenteista! Enpä taida itse ainakaan tarkoituksella Helmin raksuja maistaa, enkä kyllä tarjoile Hempukalle pähkinöitäkään. Onneksi täällä ei ole pähkinäallergiaa!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.