sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Vanha Raatihuone

Porvoossa

Yksi lempirakennuksistani on Porvoon Vanha Raatihuone. Siinä on sitä jotain, mikä minun silmiäni erityisesti viehättää. Kun kesällä olin shoppailuretkellä syntymäkaupungissani, huomasin, että Raatihuoneen voi myös ostaa!


Vapisevin käsin ilman salamaa otettuja tunnelmakuvia kun sisällä on tuikku:Ystävättäreni havitteli Porvoon Tuomiokirkkoa, mutta ne olivat tilapäisesti loppu. Jokohan niitä nyt saisi? Taidanpa haluta sellaisenkin. Ehkä rakennan tänne Naukulaan pienen Porvoon?

17 kommenttia:

 1. Hahaa, minitalojen tuloa sinne sun tänne ei voi estää. Mini-Porvoo on loistava idea! (kirjaimellisestikin, jos rakennuksiin saa tuikun sisälle)

  Aiempaan postaukseen viitaten: hirmuisesti tsemppiä Helmille! Onneksi saatte lisätuloksia jo alkuviikosta. Rapsutuksia Helmille ja paljon sympatiaa Mammallekin. <3

  VastaaPoista
 2. Komea on Porvoon vanha Raatihuone. Toivottavasti Helmi on jo parantunut. Rapsutuksia Helmille!

  VastaaPoista
 3. Arvojen paranemista toivottaa Lissu. Ja tosi kiva tuo Raatihuone-tuikkula Naukulassa :)

  VastaaPoista
 4. Jenni: Näin sen täytyy olla! :) Tuo raatihuone on kyllä niin nätti tuikun kanssa, mutta niin ovat kyllä teidänkin talonne!

  Kisulit: Taitaapa olla Helmilla tuo sairaus riesanaan koko loppu elämän... Ihan hyvin kuitenkin nyt voi.

  Lissu: Toivotaan täälläkin. Pitkäaikaisen sokerin ja sen ohutneulakokeen tuloksien pitäisi tulla tiistaina.

  VastaaPoista
 5. Nii mikä se on? Nukkekoti, piparitalo, lyhty?

  VastaaPoista
 6. Ihana tuo on, eikä ihan joka tyttö ostele Porvoon vanhoja Raatihuoneita :-) Vanhempani menivät muuten tuolla naimisiin (ei siis kirkossa kun isä ei kuulunut kirkkoon), mutta nyt en muista miksi. Eivät nimittäin asuneet Porvoossa, mutta se oli kai joku tuttu virkamies joka heidät vihki.
  Miniporvoota kannatetaan täälläkin!

  VastaaPoista
 7. Zepa: Lyhty!

  Saila: Eipä ole ollenkaan hullu paikka mennä naimisiin! Tietäisi vain mihin sen miniPorvoon laittaisi...

  VastaaPoista
 8. MiniPorvoo! Porvoo on kyllä kaunis kaupunki, niin talvella kuin kesälläkin.

  VastaaPoista
 9. No jo vain, Porvoon oma kuningatarkunta, kuningattaresta ei epäselvyyttä!

  VastaaPoista
 10. Helmi-Hempukkahan se :) Porvoon kruunaamaton kuningatar (vaikka Vantaalla asusteleekin)!

  VastaaPoista
 11. Porvoonmitalla raatihuonetta!
  Mahtavaa että Porvoon vanhaa kaupunkia ja joenrannan miljöötä on säästynyt. Eiköhän Porvoossakin ollut suunnitelmia lanata vanha kaupunki Turun malliin? Meillä voisi hyvin olla useammassakin kaupungissa eläviä vanhoja kortteleita, jos täällä olisi osattu arvostaa omaa historiaa ja rakennusperintöä ja otettu humalikoilta tulitikut pois:( Ja Porvoon reissua kannattaa jatkaa jokunen kilometri;)itään Haminaan. Keskusta on ainutlaatuinen (samantyyppinen säteittäinen monikulmainen asemakaava löytyy maailmassa vain Italian Palmanovassa, ja Hamina on ainutlaatuisempi)ja lähisaaret ovat hienoja♥

  Lööppikamaa tämä Porvoon kruunaamaton kuningatar....tuonne raatihuoneelle voisi rakentaa 1809 Porvoon valtiopäivien juhlabalin, jossa pöydät notkuvat raksuista ja katkaravuista. Helmi ja tsaari Aleksanteri kohtaavat. Aleksanterin hurmannut neito ei siis ollut Ulla Möllersvärd,vaan Helmi Orvokki Naukula. Aleksanterihan oli armoitettu esteetikko ja venäläisenä (tosin sukupuussa puolet saksalaista:D) takuuvarma kissamies.

  VastaaPoista
 12. Porvoossa (tai sielläpäinkään) en ole käynyt ilmoisna ikänä, mutta vanhat rakennukset on kyllä yleensä ottaen ihastuttavia. Ne on jotenkin sielukkaita. Kauniilta näyttävät nuokin kaksi, kuvissa ja "pienoismalleissakin".

  VastaaPoista
 13. Kannatan Otto Kullan maalailemaa kuvaa Porvoon kruunaamattomasta hallitsijattaresta ;) Eihän Helmille olisi temppu eikä mikään johtaa mini-Porvootakin Naukulan johtamisen ohella!

  VastaaPoista
 14. Otto Kulta: Varsinainen lööppikuningatar :D ! Katkarapuja pursuavat pöydät kyllä kävisivät.

  Henna, Friede ja Figo: Kannattaa käydä Porvoossa jos sinne päin maailmaa sattuu - ja mieluiten kesäaikaan tietty!

  Ella: Jos on kissaksi syntynyt, niin johtaminen ei todellakaan ole vaikeaa!

  VastaaPoista
 15. Moikka!
  Kävin kyselemässä kirkkoa joulun alla ja kertoivat että tulossa on. Pistin joulupukille vinkiksi, mutta en ole tainnut olla tarpeeksi kiltti...eli tervetulemas Porvooseen (ja katsastamaan Uusi Keisarikin..) niin lähdetään kimpassa kirkko-ostoksille.
  t. Peppi

  VastaaPoista
 16. Peppi: Kyllä sinnepäin täytyy lähteä seikkailemaan! Toivottavasti jo pian :) Sitten mennään kirkon ostoon!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.