perjantai 21. syyskuuta 2012

Pavlovin kissa

ja mamma kans

Yleensä puhutaan Pavlovin koirista kun puhtaan ehdollistumisesta. Naukulassa on tänä aamuna todistettu Pavlovin kissan olemassaolo.

Minä en muistanut laittaa illalla herätyskelloa soimaan. Luonnollisesti se tarkoitti Helmin mielestä sitä, että tänään oli lauantai. Senpä vuoksi aamupalan sijaan Helmi meni suoraa päätä pihaovelle odottamaan ulkoilua. Meille kun on nyt muutamana viikonloppuna muodostunut tavaksi aamu-ulkoilu ennen ruokailua.

"Pirhanan pirhana. Rämpläämpä nyt sit vaikka näitä verhoja suutuspäissäni." 

Ilmeisesti minä olen ehdollistunut viisipäiväiseen työviikkoon, sillä heräsin 06.20.

12 kommenttia:

 1. Kyllä tuli todistettua Pavlovin kissa ja Pavlovin mamma. Mutta mikähän ehdollisti sen, ettet pannut kelloa soimaan? Jotain siinä täytyi olla...

  VastaaPoista
 2. Hel-mi! Olet niin hassu, oikea johtajatar todellakin! Teillähän johdetaan huushollia samalla tarkkuudella ja kurilla kuin suurempaakin aateliskartanoa :-D
  Mammalla oli ehkä alitajuinen viikonlopun tarve (vastausehdotus Paulan kysymykseen)
  ((eikä ehkä kovin alitajuinenkaan))

  VastaaPoista
 3. Pavlov olisi kateellinen tuosta kokeellisesti onnistuneesta tapahtumasta.

  VastaaPoista
 4. Meillä on myös ehdollistuttu, erityisesti tarkkoihin ruoka-aikoihin. Valitettavasti myös siihen, että alimmassa laatikossa on hampaidenpesuvälineet. Sopivat heräämisajat on myös selvitetty, se olisi siinä seitsemältä. Viikolla herätään aiemmin, joka on selvästikin liian aikaisin ja viikonloppuna saattaisi mennä myöhempään, joka on liian myöhään.

  VastaaPoista
 5. Paula: Niin, se minuakin jäi mietityttämään! Olisinko jo ollut viikonlopun tarpeessa? Olivatko viikkotyötunnit jo tulleet täyteen?

  Saila: Niin, täytyypä miettiä kuka on kukin. Ehkä minä olen Daisy? Ja Helmi leskikreivitär?

  Mayo: Epäilimme sitä itsekin!

  Myrksy: Juu, ja jotkut myös rutinoituneita!

  Heidi: Niinpä! Tänä aamuna ei sitten mitään epäselvyyksiä ollutkaan! Lauantaihan se kun perjantai katkaravutkin oli eilen nautittu.

  VastaaPoista
 6. Henna, Friede ja Figo: Helmille hyvä aika herätä olisi kello 5. Nukkumaan pitää mennä klo 22. Ja klo 11-18 on päikkäreiden aika. Noin niin kuin suunnilleen.

  VastaaPoista
 7. Hih, osuva päivitys! Tulipa mieleeni erään koomikon tulkinta Pavlovin mahdollista kissakokeista: http://youtu.be/whwiMrBNWCA
  Samalla tulevat kerratuiksi kissojen ja koirien erot ihmisten koulutuksessa :D

  VastaaPoista
 8. Iltapäivällä varmaan muistui taas, että on katkisperjantai?

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.