maanantai 21. maaliskuuta 2011

Herkkuja ruokapöytään

Pizzaa

Helmi Orvokki käy tunnetusti välillä Mammankin lautasella, jos lautanen on sopivaan paikkaan jäänyt. Wilma Ilona yleensä pysyttelee kissanruuassa, katkaravuissa, oliiveissa ja sesonkiherkuissa kuten tippaleivässä tai joulutähdessä. Sanomattakin on selvää, ettei Mamma tuollaisia ruokia ihan välttämättä kissoille vartavasten tarjoile.

Tätä tarjoili - ei tuntunut olevan vaihtoehtojaKelpasiko? No ei tietenkään. Pääasia oli, että sai mitä halusi. Kuningatar.

Lieneekö muuten ollut tuo tomaattikastike, joka Wilmaa houkutti? Tässä taloudessahan asui aikaisemmin myös Onni-kissa (nyt jo edesmennyt), jonka suurta hupia oli käydä puremassa kaikkia pöydällä olevia tomaatteja. Aina niistä löytyi hampaanjäljet. Sekin tuli silloin opittua, että kissan hampaanjäljet tomaatissa homehduttavat sen puremakohdan tehokkaasti. Ettäs tiedätte :) !

11 kommenttia:

 1. Täältähän löytyy kaikenlaisia tärkeitä ohjeita taloudenhoitoon! En tiennyt, mutta nyt pistän visusti korvan taa. Minun kissat eivät kyllä ole osoittaneet kiinnostusta tomaatteihin, mutta Ransu näyttäisi pitävän erityisesti valkosipulista. Ehkä se olikin se siinä pizzassa?
  Musti tulee usein pöydälle kun mulla on kahvihetki, lipittää pari kielellistä maitokahvista jos vain saa, ja nuolee lautasella olevaa baakkelsea, jos ehtii ennen kuin huomaan.
  Ehkä se on kielletyn hedelmän maku, ja se mielenkiinto, että ihminen syö sitä.
  Wilmalla on niin söpö naama, nuo valkoiset posket ja söpösilmät <3

  VastaaPoista
 2. Joo, kaikkea meillä tarjoillaan, pizzaa ei olla vielä koitettu. Kyl ne katit joskus yllättää et mitä kaikkee nekin suuhunsa laittaa. Usein vaan maistaa, mut niinhän sitä ihmisellekkin opetetaan.

  VastaaPoista
 3. Unna ja Lyyti äänestävät tomaatin puolesta! Molempia houkuttaa ketsuppi ja lämmin tomaattikastike lautasilla. Lyytiä houkuttaa myös raakatomaatti. Toki myös pizzajuusto maistuu siinä sivussa erinomaisesti.

  VastaaPoista
 4. Saila: Vai että valkosipulia ja baakkelsiä :) Ja maitokahvia päälle! Hyvä on ruokavalio teilläkin!

  Katjusha: Ehkä pizzaa tarjoillaan teidän kisuille seuraavaksi :) ?

  Ella: No niin, lisää tomaatin puolesta puhuvia kissoja! Ketsuppi kävi Onnillekin, juustosta sen sijaan kukaan ei ole ollut kiinnostunut... Tai sitten ei ole vain varas...eikun maisteltu sopivaa laatua!

  VastaaPoista
 5. Oo, on siis olemassa muitakin tomaattivampyyreita kuin meidän kuusivarpainen Muskakissa. Kiva tietää. Olemme jo välillä pelänneet, että sillä on joku puutostauti.. :)

  VastaaPoista
 6. Unohtuipa mainita muuan hajaääni: Vappu-kissa liputtaa juuston lisäksi ehdottomasti myös pizzapohjan (ja sämpylöiden ja pullan...) makoisuuden puolesta. Lämpimäisistä on neidin aina saatava maistiaiset.

  VastaaPoista
 7. Mustilla on sama maku Vapun kanssa!

  VastaaPoista
 8. Minun edesmennyt Kesäheinä-kissani himoitsi tuoretta kurkkua. Jos se löysi kauppakassista kurkun, heti alkoi kurkunnärsintä. Tulkoon nyt samaan syssyyn muitakin erikoisuuksia: Kesäheinä tykkäsi kauheasti laulamisesta. Lauloin sille Ukko Nooa -nuotilla Kesäheinä-lauluja, joista se joutui hurmioon. Se oli samanlainen paksuposki kuin kuvista päätellen Helmi Orvokki mutta hopeanharmaavalkoinen ja vihreäsilmäinen. Peroonallisia nämä kissat.

  VastaaPoista
 9. Millan: Toivottavasti ei puutostilaa! Ilmeisesti tomaateissa on jotain kovasti kissoja miellyttävää!

  Ella: Oho. Aikamoisia lempimakuja Vappu-kissallakin :) Lämpiäismaistiaiset kissalle <3! Sellaisesta en olekaan ennen kuullut!

  Saila: No, just kun luin sellaisesta etten ole ennen kuullut, niin taas kuulin :) Niinhän käy aika usein muulloinkin, miksei sitten kissan lempiruokien suhteen.

  Paula: Laulusta nautiskeleva kissa, sekin on uutta! Toisaalta, kun täällä on radio päällä, niin Helmi(joka on paksuposki)asettuu radion läheisyyteen makoilemaan. Jospa se kuuntelee radio-ohjelmia? Jos minä joskus laulan, niin molemmat ryntäävät hädissään luokseni ja kysyvät silmillään ja korvillaan "Mikä sulle nyt tuli?" Ehkä se kertoo jotain lauluäänestäni?

  VastaaPoista
 10. Way to go girl! Vaikka nyt ei ookkaan oppimismaanantai, ni voin opastaa että niinku älköön ikinä kissa-olio ottane ihmiskäpälän tarjoamaa "herkkupalaa" vapaaehtoisesti. Sielä on jotain sisällä tai hommassa on koira haudattuna. Ei siis oikee koira.

  VastaaPoista
 11. Onni: Hyvä kotiläksy! Onneksi oli kuitenkin vaatimalla vaadittu ja sitten hylätty :)

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.