lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kissakirjoista - edit 2

Morris, Desmond:
Miksi kissa kehrää ja monta muuta kysymystä kissan elämästä
(WSOY, 1988)Teksti takakannesta:

"Miksi kissa kehrää? Miksi kissa leikittelee elävällä saaliilla? Miten kissat käyttävät viiksiään? Miksi kissat hullaantunvat kissanmintusta? Miksi kissanomistajat ovat muita ihmisiä terveempiä?

Kissa viettää kaksoiselämää. Se on ainoa eläin, joka on solminut läheisen suhteen ihmisen kanssa ja säilyttänyt silti itsenäisyytensä. Maailmankuulu eläintieteilijä Desmond Morris innostui kissojen havainnointiin jo poikasena ja on jatkanut sitä lähes puoli vuosisataa. Hän on hoivaillut useimpia kissaheimon jäseniä mahtavista jaguaareista rakkaaseen kotimirriin. Kiintoisassa ja valloittavassa kirjassaan hän vastaa kysymyksiin, joita ihmiset ovat hänelle vuosien varrella esittäneet. Vaikka useimman kissanomistajat hoitavat lemmikkejään hyvin ja tuntevat niiden mielialoja, on monella tuskin enempää kuin hämärä aavistus esimerkiksi kissojen yhteisöelämän, sukupuolikäyttäytymisen, agressiivisuuden ja metsästystaidon hienoista vivahteista. "

Wilma puolestaan miettii ihmisen käyttäytymistä.


Ja onkin hankkinut mietintöjensä tueksi kirjan:

Vaikka, se täytyy kyllä todeta,
että Wilma osaa hyvin kouluttaa Mammaa ihan ilman mitään opuksiakin.
Onhan Wilma sentään kissa!

EDIT 1: Näytteitä kirjasta:

"Do not ever in any circumstances eat food that has been left down longer than ten minutes"

"Lick up the jelly and the gravy and leave the rest"

"Cheap food should be treated with the Litter Technique. Circle the bowl and attempt to cover its contents with imaginary litter. This shows what you think it is"

Lisää näytteitä kommenteista :)

EDIT 2: No nyt kun tätä kirjaa jäi sitten lukemaan, niin löytyipä täältä yksi, jonka ainakin Toto on jo omaksunut.

"Eat a spider out of the bath. You will find this has an unexpected effect on your human and may well be greeted with a shriek - or laughter. For full effect, eat the spider after you have refused a meal."

13 kommenttia:

 1. Ihmisissä riittää kissoille koulutettavaa ja välillä ei ihminen edes huomaa milloin kissa on kouluttamassa - ihminen ihmettelee, että miksi kissan tahto taas toteutui. :)

  VastaaPoista
 2. Wilma! :-D No tietysti, mitäpä muuta voisi olettaa. Wilma on jotenkin niin suvereenin näköinen tuossa koivet ristissä ja jollain tavalla tylsistyneen näköisenä. Tai sitten rauhallisuus on silmänlumetta? Aivoissa raksuttaa...
  Kiinnostavia kirjalöytöjä, ilmeisesti Wilma kirjastohoitajana siis myös tekee kirjahankintoja.
  Wilmassa on jotakin johtajamaista, pääministeri tai sinnepäin.

  VastaaPoista
 3. Neiti tirehtööri kyllä osaa hommansa kirjoittakin! Ellei olisi jopa Celia Haddon nimen takana kirjan kirjoittajistossa? Onko tästä kirjasta tekstinäytettä, millaisiin koulutustoimenpiteisiin tulisi näin ihmisenä varautua? :D

  VastaaPoista
 4. Sirpa ja Kollo: Juuri näin. Tänäänkin on mammaa jo koulutettu mielin määrin.

  Saila: Kuinka ollakaan tuollainen "ihmisen koulutusopas" on Naukulaan eksynyt. Pakko olla Wilman hankintoja!

  Ella: Tässä sinulle varoituksen sanoja! "Dogs may have masters. We cats have staff. Keep this in mind for a happy cat-human relationship."
  "Remember. Humans have the mental age of a one-week-old blind kitten. They cannot express themselves in body language because they have no tail and no whiskers; their hair can't stand up and their ears are completely inflexible. They can learn only a few words from the huge body-language feline vocabulary." "Place your bottom firmly on the newspaper your human is reading, being careful to cover the area scanned by its eyes." "Jump on teh mantelpiece of dressing-table and swipe off any thing standing there. This is useful for waking up sleeping humans.
  Tämä kirjahan on tosi vaarallinen, miten lie Naukulan kirjastoon päätynyt...

  VastaaPoista
 5. Meilläkin on tuollainen kissojen "vinkkipankki"-kirja nimeltään The devious book for cats. Se on kanssa aika vaarallinen kirja. Välillä olen aika varma että sitä kirjaa on luettu silloin kun henkilökunta ei ole ollut paikalla.

  VastaaPoista
 6. Huh! Onkohan se jäänyt Wilmalta hankkimatta, kun sisältö on sille jo entuudestaan tuttu....

  VastaaPoista
 7. Ei noin älykkään näköinen kissa neuvoja tarvitse pitääkseen henkilökunnan järjestyksessä. Tassut puuskassahan siinä mietitään jo seuraavan opetuksen aihetta...

  VastaaPoista
 8. Kiitän näytteistä :) Varsin paikkaansa pitävää! Ilmeisen vaarallista tekstiä niissä kissatalouksissa, joissa kissat eivät jo ole näitä kikkoja omaksuneet ;D

  VastaaPoista
 9. Minni: Nii-in. Wilma tuntuu näistä kahdesta älykkäämmältä ja sitten Helmi joskus yllättää :)

  Ella: Enkös sanonut! Vaarallisia ovat, ja niitä on pieni kirjallinen!

  VastaaPoista
 10. Wilma tuumailee tassut ristissä... ja valmista tulee! Nyt varovasti siellä!

  VastaaPoista
 11. Kirjat kuulostavat hyviltä lukuvinkeiltä ja ihan asiantuntevilta. Ainakin meillä pitää paikkansa Ruska-neidin suhteen sekä "Litter Technique" että "Lick up the jelly and the gravy and leave the rest" -Technique. Terveisiä Mammalle, Wilmalle ja Helmille Ruska-kissalta ja Paulalta.

  VastaaPoista
 12. Terveisiä myös teille :) ! Eikö olekin varsin pelottavia nuo kirjan ohjeet?

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.