perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kontrollissa

Hyvältä näyttää

Tänään oli Helmin diabeteskontrollin aika, joten kävimme verikokeessa Mevetissä. Ensimmäinen käyntihän oli 3. heinäkuuta, kun kuvittelin, että takajalassa on jotain vikaa.

Tälläkin kerralla Helmi oli mallipotilas ja antoi ottaa verinäytteen tassustansa varsin hyvin. Glukoosiarvo oli nyt 15,13 mmol/l. Viitearvo kissoilla on 4.11 - 8.83. Lääkäri oli edistykseen tyytyväinen ja annostusta lisättiin hieman. Seuraava kontrollikäynti on 28.7.

Tavoite on edelleen, että tästä taudista parannutaan. Ensin nostetaan lääkitystä ja jossain vaiheessa olisi tarkoitus sitä ryhtyä sitten vähentämään ja mahdollisesti jopa kokonaan luopumaan. Nyt kaikki tassut ja peukut pystyyn!

Lääkärikin oli tyytyväinen siihen, että Helmi tuotiin ajoissa tutkimuksiin. Minäkin sitten varmaan voin olla huojentunut. Ajatuksissa kun on ollut myös se, että olisiko minun pitänyt aikaisemmin jotain poikkeavaa huomata!

"Täs mä vähän suhisin Wilmalle Mummolassa.
Tänään en sit suhissu yhtään. Olin urhea ja kiltti. Nih."


16 kommenttia:

 1. Hienoa, että hoito vaikuttaisi purevan ja Helmi on helpottavan hoitomyöntyväinen :) Pidämme yhä hännät ja peukut pystyssä, jotta kehitys jatkuisi toivotunlaisena.

  VastaaPoista
 2. Niin, eläinten kanssa se on kenkkua, kun he eivät puhu meidän kieltä eikä mahdollista tautia osaa tulkita tai ymmärtää. Ystäväni kissalla on todettu munuaisten vajaatoiminta ja virtsatien tulehdus, ja nyt lääkinnän ja erikoisruokavalion myötä kissasta on tullut aiempaa kovin puheliasta vaisumpi. Pidimme aina hänen kissaansa seurallisena ja puheliaana, mutta ikävä ajatus on, että ehkä kissa yritti sanoa jonkun paikan olevan kipeä :-(
  Söpö suhisija-Helmi ♡ Reipas tyttö!

  VastaaPoista
 3. Peukkuja, Helmi! Ja rapsutusta, jos sallit :-)

  Nuo viitearvot ei näköjään oo ihan samat jokapaik. vaikka lähellä. Vallilan eläinlääkäri käyttää kehystä 3,9-8,3.

  Intouduin muutenkin tutkaisemaan veriarvolappuja täällä meillä. Se crea tietysti kiinnostaa eniten, ja sen kehitys. Yks verikontrollilappu toissavuoden huhtikuulta näytti tavallista useampaa huomiotähteä, ja ihmettelin, katoin viitearvoja.. ööötota... lapun ylälaidassa lukee että eläin on 'dog'. Hauhau hau aa juu, Musta? :-D

  Kirjoitin niille mailin, kysyin että pitääkö ne tulokset kuitenkin paikkansa vaikka viitearvot on lapussa mitä sattuu. Ja tästä lähtien, todella tarkistan että eläin on 'cat' myös kirjallisissa dokumenteissa.

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä urhealle Helmille!

  Mielenkiintoinen kokemus Zepalla. Mindykin on hetken esiintynyt koirana nimenomaan Vallilan eläinlääkärillä. :)

  VastaaPoista
 5. Minulta on lomallani monta postausta mennyt sivu suun, ja vasta nyt minulle valkeni, että Helmillä on todettu sokeritauti, jota hoidat. Kelasin taaksepäin aina 3.7. asti. Ikävää, kun Helmi-kissa sairastaa. Mutta hienoa, että Helmi on noin reipas ja helppohoitoinen potilas. Toivotaan täälläkin (kaikki tassut, peukut ja varpaatkin pystyyn!), että Helmin diabetes helpottaa ja parantuu.

  VastaaPoista
 6. Helmillähän on hieno asenne, varmasti helpottaa hoitoa ja nopeuttaa paranemista :)

  VastaaPoista
 7. Täälläkin kannustetaan kahden hännän ja kahdeksan tassun voimin. Jos lääkäri on tyytyväinen, voitte olla itsekin, hoito toimii. Silityksiä ja rapsutuksia.

  VastaaPoista
 8. Helmi, hienoa! Meitsi joutuu tänään Apexiin, kun se on Mevetiä lähempänä meitä. En tiiä millanen paikka se on, mutta toivottavasti kiva. Eikan piti ekana mennä, mutta mä nyt otankin sen ajan, kun tassussa on jotain vikaa. Sadepäiväterkuin, Sulo

  VastaaPoista
 9. Sirpa ja Kollo: Kiitos!

  Jenni: Jes!

  Ella: Helmi on hoitomyöntyväinen - jaksaa vieläkin hämmästyttää!

  Saila: Niin, mistäs sitä tietää mitä toinen on yrittänyt sanoa? Helmi ei ole paljoa puhunut koskaan. Suurimmat äänet saa aikaan heinätupon näkeminen ja autoilu.

  Mustakissa: Jee!

  Zepa: Just. Oli heti pakko katsoa mitä Helmin lapussa lukee! Siinä luki: Kissa, Kotikissa. Ihan niinkuin "Bond, James Bond."

  Zepa ja Mindy: Niin tuota, enhän nyt toki mikään asiantuntija ole, mutta kovasti kissoilta vaikuttaisivat he :D

  Paula: Juu, näin on. Helmi on aika helppo potilas. Onneksi.

  Saara: Toivotaan näin, että asenne ratkaisee tässäkin!

  Mayo: Kiitos! Otamme kaiken peukutuksen ja tassutuksen vastaan.

  Sulo: Apexista meillä ei ole kokemusta, mut Mevetistä on. Se on nyt muuttanut uusiin hienoihin tiloihin Pitäjänmäkeen. Siellä on nyt myös eri "lepotilat" kissoille ja koirille. Toivottavasti sulla on Sulo kaikki hyvin!

  VastaaPoista
 10. Täällä on tajuttoman monta tassua pystyssä, ja myös peukkua!!!

  VastaaPoista
 11. Katjusha: Hyvä, hyvä! Tsemppiapuja kaivataan :)

  VastaaPoista
 12. Minäkään en lomalla päässyt kommentoimaan vaikka lueskelinkin otsikoita puhelimella... Todella kurja juttu, että Helmi on sairastunut, mutta toivotaan ja pidetään peukkuja että tilanne kääntyisi vielä parempaan suuntaan! Uudessa Kissa-lehdessä on muuten juttua kissan diabetekseen liittyen.

  VastaaPoista
 13. Katariina: Kiitos vinkistä! Täytyypä käydä ostamassa lehti!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.