tiistai 1. helmikuuta 2011

Vinkki

Luetaan tätä!

Kirja-alessakin on tullut käytyä. En kerro kuinka monta kertaa. Lounastauolla sen voi sopivasti tehdä lähimmässä kirjakaupassa, Kampin keskuksen Suomalaisessa. Siellä oli normaalin kirja-alen lisäksi myös remonttiale, joka jatkuu yhä. Tiedä sitten miten se loppujen lopuksi aleen vaikutti. Kassikaupalla sieltä kuitenkin kirjoja taas kannettiin Naukulan suuntaan.

Wilman suosikki tuntui olevan tämä jääkarhuista kertova kirja.Sitä osoiteltiin tassulla (kyllä, valokuvaaja myöhästyi taas!) ja sitä puskettiin. Mammakin on aina jostain syystä pitänyt karhuista. Ja kissoista. Siksipä mukaan tarttui myös J.C. Suarèsin Valloittavat Kissat. Kirjassa ihania mustavalkoisia kuvia, juttuja ja sanontoja kissoista. Näin on kissoja kuvaillut Robertson Davies: "Kissan suurin viehätys piilee sen hillittömässä itsekkyydessä, välinpitämättömässä asenteessa suhteessa vastuuseen ja vähäisessä kiinnostuksessa ansaita elantonsa rehellisesti. Kissat ylenkatsovat kaikkea, mikä ei kosketa niiden omaa etua."

6 kommenttia:

 1. Wilma on söpö jääkarhujen lukija <3 ! Tuo on kyllä hyvä: "välinpitämätön asenne suhteessa vastuuseen..." :-D Ja muutenkin, naulan kantaan sanottu!

  VastaaPoista
 2. Onpa siellä bibliofiilejä :)

  Tuollaiset kissa-sanonnat on niin hykerryttäviä ja osuvia. Väistämättä sitä miettii, että onko selvästi kissa- tai koiraihmisiksi tunnustautuvien välillä perustavanlaatuinen luonne-ero, kun toisista tuo välinpitämättömyys on kiehtovaa ja toiset eivät voi sietää.

  VastaaPoista
 3. MÄKIN TYKKÄÄN HULLUNA KARHUISTA :-)) Ihana kisulainen, ihana kirja. Onneksi en oo niin keskustassa töissä että pystyisi noin vain piipahtelemaan mestoille...

  VastaaPoista
 4. Robertson Daviesilta hyvin kuvailtu. :) Kissan viehätys on juuri siinä, että kissa toimii omien tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan.

  VastaaPoista
 5. No niin. Ensin kaikkien piti ostaa kissakirjoja, nyt pitää sitten saada karhukirjoja. Mikä on seuraava eläinkirjabuumi?

  VastaaPoista
 6. Saila: Kirjassa on kyllä aika monta osuvaa kuvausta. Täytyy muistaa lainata sieltä toistekin!

  Mindy: Niin, siinäpä kysymys. Pitäisikö järjestää kysely?

  Zepa: Karhuissa ja kissoissa on ehkä jotain samaakin?

  Sirpa ja Kollo: Juuri näin. Sitä paitsi kissojen mieltä ei muuta juuri mikään. Aika järkähtämättömiä ovat aivoituksissaan.

  Jenni: Jaa-a. Vaikea kysymys. Ehkä joku isoista kissaeläimistä kertova ;) ?

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.