torstai 13. lokakuuta 2011

Ensimmäiset

Pele ja Miska

Kuka muistaa 80-lukua? Minä muistan. Vuonna 1980 oli Moskovan olympialaiset ja minä olin silloin 14-vuotias. Seurasin silloin(kin) urheilua ja aika luonnollista (?) olikin, että ensimmäiset kissani saivat nimensä urheilusta.

Pele tuli ensin. Nimi tuli brasilialaiselta jalkapalloilijalta Peleltä. Olin juuri lukenut Pelen elämänkerran. Moskovan olympialaisten kisamaskotin (karhu) nimi oli  Misha, niinpä Pelen seuraksi tullut tyttö sai nimensä tämän kisamaskotin mukaan, vähän muunneltuna tosin. Tytöstä tuli Miska.  

Pele pantteri.

Miska karhu.

Pele ja Miska huoneessani kirjoituspöydällä.
 Katsokaa Miskan pyllynpäällä ollutta sydänkuviota ja minun 80-lukulaisia rillejäni.

Pele eli 10-vuotta ja Miska komeat 17-vuotta.

16 kommenttia:

 1. Oi heitä! Ihanat nallukat vieri vieressä ikkunasta katselemassa. Ja hienot lumikuvat, toinen musta ja toine valkoinen. Terveisiä Santorinin kissoilta ja Paulalta Mammalle ja Helmille.

  VastaaPoista
 2. Eikös Paula Miska olekin vähän kuin yksi niistä Santoriinin perhoskissan pennuista? Laikku vaan oli Miskalla pyllyn päällä, kun Perhoskissan pennulla se oli kyljessä.

  VastaaPoista
 3. Minäkin muistan Moskovan olympialaiset sekä sen Misha karhun, vaikka vielä pieni lapsi (melkein jo koululainen) silloin olinkin. Hyvät nimet nimet olit kissoillesi valinnut. Onko sinulla aina ollut kotona kaksi kissaa samanaikaisesti?

  VastaaPoista
 4. Ei, olen pystynyt selviytymään jopa kissattomista ajoista! Kissoja on ollut 0 - 4 samanaikaisesti erilaisissa kokoonpanoissa.

  VastaaPoista
 5. Ihania kissakuvia ja lapsuusmuistoja! Minäkin muistan Pelen ja Mishan, joskaan en seurannut silloin(kaan) urheilua.

  Suloinen sydänpeppukissukka.:)

  VastaaPoista
 6. Minäkin muistan Misha-karhun - olympialaisia en tainnut silloin alta kouluikäisenä seurata. :) Ja muistan 80-luvun silmälasit - minullakin on ollut niitä. :)

  Suloiset kissat!

  VastaaPoista
 7. Mäh-mäh! (Toi tulee suusta aina kun näkee kissankuvia, paitsi pennuista tulee paljon kimeämpää piukutusta) Joo, mäkin muistan kissattomia aikoja. Selvästi kyllä puuttui jotain! Oma-oma kissa mulla on ollut 25-vuotiaasta asti. Tai siis kissa tai kissoja...

  VastaaPoista
 8. Voi miten kauniita kissoja ja erinomainen nimeämiskulttuuri vaikuttaa olleen vallalla jo tuolloin :) Alimmassa kuvassa taitavat 1984-kirjaa lukeneet kissit kuikuilla, ettei suinkaan heitä kaukovarjostimella tarkkailla ;)

  VastaaPoista
 9. Ihanat kissat ja mitä hurmaavin tuo laikku ♥ Ja tuo Miskan häntä on (oli) komia myös! Oliko Pele aivan kokonaan musta?

  Moskovan olympialaisia en muista, kun olen syntynyt vasta niiden jälkeen, mutta 80-luvun silmälasit muistan kyllä. Sellaiset oli molemmilla vanhemmilla (ja äitillä lisäksi permanentti kuten asiaan kuului). O tempora o mores... :D

  VastaaPoista
 10. Voi kuinka on ollut kauniit kissat! <3

  VastaaPoista
 11. Mulla on jossain tallessa vielä sellainen Misha-karhupinssi, tosin sukulaiselta saatu tuliaisena.

  Meidän eka tuli 90-luvulla, ja sekin oli aika ihana kissa, tosin ilman noin hienoa sydänpeppua, mutta ihana silti. Ikää ei varmasti tiedetä mutta Hera eli myös noin 16-17 vuotiaaksi :) Opiskeluaikana en uskaltanut raha ja ahdasasumus syistä kissaa hankkia, ja varmaan ihan hyvä valinta silloin olikin, kun ei kotonakaan hirveästi aikaa tullut vietettyä. Nyt en kyllä enää osaisi kuvitella elämää kissattomana.

  VastaaPoista
 12. Jenni: Ihania olivat!

  Sirpa ja Kollo: 80-luvun silmälaseissa oli sitä jotain ;)

  Zepa: Niin, kuinka sitä on joskus voinut olla ilman kissaa?

  Ella: Niin :) Minneköhän tuokin kirja on matkanvarrella kadonnut! Nythän se pitäisi lukea.Tulevaisuusfiktiosta kun on jo kulunut aikaa!

  Henna, Friede ja Figo: Pelellä taisi olla noin kolme valkoista karvaa rinnuksissaan, ihan samoin kuin Naukulan edesmenneellä Onnilla. Ja juu....minulläkin oli joskus permanentti.

  Heidi: Kiitos :) Olivat kauniita.

  Saara: Pitkänlinjan kissaihmisiä sielläkin siis :) Ja vielä Misha-pinssikin!

  VastaaPoista
 13. Neiti Räy oli nimeltään Pele, siellä edellisessä kodissaan. Mut olin jo oppinut kutsumaan sitä eri nimellä, niin Pele ei sitten koskaan mun suuhun sopinut ja Räy tuntee itsensä ihan Räyksi tai Räksyksi....

  VastaaPoista
 14. Meillähän on sitten ollut melkeen ihan nimikaimoja!

  VastaaPoista
 15. Tämä 80-luvun puolella syntynyt ei kyllä Moskovan olympialaisia muista, mutta jotain toki 80-luvusta sentään. 90-luvulla kinusin kissaa, muttei äiti sellaiseen antanut lupaa. Jälkikäteen ajateltuna ehkä ihan hyvä kun tuli opiskelut ja kaikki muu. Teininä olin tietysti julmetun katkera. ;)

  VastaaPoista
 16. Lefa: Onneksi tilanne on sittemmin parantunut!

  VastaaPoista

Kur! Kiitos kommentistasi.